Nasıl ve Ne zaman spora başladın? Kucukluğumden beri aktif ve spora ilgili biri oldum. 5 yaşındayken yuzme takımının en genc uyesiydim. Liseden sonra West Chester Universitesi futbol takımına secildim. 4 yıllık universite hayatımdan sonra futbol hayatım sona erdi ve elime birsuru ekstra zaman gecmiş oldu. Bundan sonra antreman, mac ve bana koşmamı soyleyen bir antrenor olmayacaktı. O zaman erkek arkadaşım olan eşim Rob, beni kendi gittiği spor salonuna kaydettirdi. Daha onceki spor gecmişimden dolayı ağırlık antremanlarına yabancı değildim ancak temel olarak Rob neyapıyorsa ben de salonda o hareketleri yaptım. Birkac ay sonra gercekten etkileyici sonuclar gormeye başladım gerek kas kazanımı gerekse guc anlamında. Haliyle bu sonuclar benim bu spora bağımlılığımı arttırdı. İcimdeki rekabetci kişilik beni daha ağır ağırlıklar girmem icin motive ediyor. sadece 1 yıllık antreman sonrası ilk yarışmama Mayıs 2006′da katıldım. Yarışma icin hazırlık ve calışma, bu sporun benim icin bir hayat stili olması icin ekstra bir etkidir. Gunluk Rutinin Nasıl? Olağan dışı durumlar haricinde sabah 6 da kalkarım ve gunluk hazırlıklarımı yapmaya başlarım. saat 6.45′de evden cıkarım. Sabah 7.30, oğleden sonra 3.15 arasında calışıyorum. Eve saat 4 gibi donerim ve kopeklerimle biraz vakit geciririm. Spor salonuna saat 5.30, 6.00 gibi giderim ve 7.30′a kadar antreman yaparım. Sonra eve gelip akşam yemeğini ve ertesi gunun oğle yemeğini hazırlarım. Yemek yer ve sonrasında duş alırım. Yatağa 10, 10.30 gibi gecmeye calışırım. Ama coğunlukla TV ya da websitemi guncellemekle cok vakit kaybettiğimden yatağa biraz daha gec giderim. Ertesi gun bu surec tekrar başlar. Dana Linn Bailey ve Kris Gethin Antreman Duzenin Nasıl Coğu haftada 8-gun duzeni uyguluyorum. Gunde genelde sadece 1 kas grubunu calıştırırım. Ust kas grubu icin cok ağırlık az tekrar prensibini uygularım. Tekrar aralığım genel olarak 6-15 ve set olarak da genelde 4 set yaparım. Alt kas grubu icin ise futbol gecmişimden dolayı bacaklarım zaten cok fazla kaslı olduğundan dolayı 15-0 gibi daha yuksek bir tekrar aralığı kullanıyorum. Cok fazla kardiyo yapmam, cunku yapmayı sevmem. Hem sıkıcı hem de zamanım yok. Eğer yarışma hazırlık donemindeysem kardiyo eklerim antremanlarıma. Onun dışında listemde son sıradadır. Ayrıca off gun kavramını da pek sevmem her gun spor salonuna giderim. Buna bağımlılık diyebilirsiniz ama calışma gunlerimi kas gruplarımın iyice dinlenmesine olanak verecek şekilde dunzelerim. Bu nedenle sorun olmuyor. Ayrıca dinlenme gelişmek icin gereklidir. Beslenme Duzenin Nasıl Beslenme konusunda cok katı değilim. yediğim karbonhidratların hesabını tutmam. Yediğim ictiğim şeyleri tartmam ya da bir yere kaydetmem. Sadece yerim. Ancak temiz beslenmeye calışırım. Protein kaynaklarım coğunlukla yumurta beyazı, hindi eti, balık,kırmızı et ve tavuktur. Karbonhidrat kaynaklarım ise yulaf ezmesi, bulgur ve tatlı patatestir. Ancak sıkıcı haşlanmış yemekleri sevmem, normal insanlar gibi yemek isteri. Sadece icerik olarak sağlıklı şeyler kullanırım. Orneğin; buğday makarnası yaparım, yağsız hindiyle karıştırıp yerim. Bunun gibi basit şeyler beni mutlu eder. Favori Cheat Yemeğiniz Eğer icinde cikolata, fıstık ezmesi ya da dondurma varsa benim icin yeterlidir. Pizzayı da cok severim ayrıca. Canınız Diyet Dışı birşeyler cektiği durumlarla nasıl baş ediyorsunuz? Genelde o durumlarda yerim. Acıkcası bu durumlarla baş etmekte cok başarılı değilim o nedenle tum sene ağır antremanlar yapıp bu cheat oğunleri telafi ediyorum. Bır yarışma ya da gosteriye hazırlanıyorsam ve canım cikolata cekerse cikolatalı princ kekleri tuketirim. Ayrıca cikolatalı icinde 40 gr protein bulunan protein barlar da kullanırım bu durumlarda. Favori Fitness Modelleriniz_ Ava Cowen,Larissa Reis ve Pauline Nordini beğeniyorum. Onlar hem kaslı hem de oldukca seksiler. Vucudunuzun bu formunu korumak icin yaşadığınız zorluklar nelerdir? İşin en zor kısmı kendimle başedebilmektir. Kendime karşı biraz sertim cunku herzaman daha iyi olmak istiyorum. Bu biraz duygusal olarak zorlayıcı kotuşey olabilir cunku fitness dunyasında insanlar sizi dış gorunuşunuzle değerleniriyor. Gercekte iyi bir insan olup olmamanız onemli değil, dışardan nasıl nasıl gorunduğunuz onemli. Bundan dolayı surekli olarak gerek başkalarından gerek kendimden vucudumu değerlendiren eleştirilere maruz kalıyorum. Erkeklerde en cekici bulduğunuz vucut kısmı? Ozellikle sevdiğim bir kısım yok ancak iri erkekleri severim. Uzun, kaslı, cok fazla define olmasına gerek yok, sadece hayvani bir irilik-kısaca kocam gibi. Beni ufak hissettiriyor. Spor konusunda temel felsefeniz nedir? Off-Season kavramına pek inanmıyorum. Musabık sporcuların yarışmada mukemmel gorunupu sonraki donemlerde spor salonuna birkac aydır uğramıyormuş gibi gorunmelerini pek anlamıyorum. Benim amacım insanlara spor yapma ve fit olma konusunda motivasyon ve ilham kaynağı olmak. Bu bir yaşam şekli. Hic bitiş cizgisi yokmuşcasına antreman yapın. Sizin gibi vucuda sahip olmak isteyen okuyucularımıza vereceğiniz 3 tavsiye nedir? Ağır girmekten korkmayın.Eğer disiplin,motivasyon ve kararlılığınız varsa ; hicbir şey imkansız değildir.Kaslanmak icin supplementlere ihtiyacınız yok. Kaslara lazım olan yiyecek ve ağırlıklardır. __________________