Jeff Seid Roportajı Dunya'nın Konuştuğu İsim
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Jeff Seid Roportajı Dunya'nın Konuştuğu İsim
-
07-10-2019, 12:42:42Doğum Tarihi:1994 Yaş: 20 Boy: 6’0 – 183 cm Ağırlık: 185 lbs. 84 kgs Vucut Geliştirme Sporuna nasıl başladın? Bu spora 12 yaşında başladım. Ebeveynlerimden 12. Yaş doğum gunum icin ağırlık seti istediğimi dun gibi hatırlıyorum. Bana bench press sehbası, bir cift dumbel, 23 kg ağırlık, 12 kg lik bir bar, ve bu sporla ilgili ilk kitabımı, “Yeni Başlayanlar İcin Ağırlık Kaldırma” aldılar. Bu kitabı halen saklıyorum bu arada. Spora başlama nedenim kızları kaslı bir vucutla etkileme isteğiydi. 12 yaşındaydım başka ne isteyebilirdimki. Ama zamanla arzum daha buyuk şeylere donuştu. Antreman yapmak benim icin bir yaşam şekli şuanda. Onsuz bir hayat hayal bile edemiyorum. Antreman yapmak, deri ve kemik gibi vucudumun bir parcası oldu. Bu yaşam stiline tum hayatım boyunca devam etmeyi planlıyorum. Başka turlusunu zaten duşunemiyorum bile. Motivasyonun nerden geliyor? Durust olmak gerekirse, motivasyonum, icimde bir yerlerde hayatın tamamını dolu dolu yaşama isteğimden geliyor. Geriye baktığımda pişmanlık yaşamak istemiyorum, bu nedenle de yaşlandığımda eğer yapmazsam pişman olacağım şeyleri yapmaya calışıyorum. Fitness dunyasına erken adım attığım icin şanslıyım. Basitce soylemek gerekirse hayatımdaki tek gercek motivasyonum kendim. Herzaman, olabileceğiminen iyisi olmaya calışıyorum ve bu benim icin oldukca iyi bir motivasyon kaynağı. Hedeflediğin Vucuda Kavuşma surecinde hic zorluklarla ya da engellerle karşılaştın mı? Lise son sınıftayen, ilk futbol macımdı. O yıl universite icin tam kapsamlı burs kazanmayı bekliyorum ve boylelikle spor hayatıma universitede devam edebilecektim. Birden fazla universiteyle goruşme halindeydim. Ayrıca gureş takımında olmam sporun bu konudaki gereksinimlerini de geliştirmeme yardımcı olmuştu. İlk macımda dizimi sakatladım ve herşey boşa gitmiş oldu. Dizimden ameliyat oldumDizimden ameliyat oldum ve ne yapacağımı bilmiyordum. Tum okul kariyerim alacağım bursa bağlıydı ve boyle birşeyin başıma gelebileceğini hic duşunmemiştim. Herneyse fitness dunyasına adım attım ve Fitness diye bir kategoriyi kesfettim. İlk başlarda,yalan soylemeyeceğim, dunyalar başıma yıkılmıştı, ameliyattan sonra bir sure depresyonda kaldım. Tabi bu karamsar yaklaşımın bana bir faydası olmadığını biliyordum ve kendime kotu şeylerin her zaman olabileceğini ve yeni bir gelecek planlamam gerektiğini soyledim. Aslına bakarsanız dizimi ameliyattan 3 ay sonra tekrar sakatladım. İyileştikten sonra yarışmalara hazırlanmaya başadım.. Onume cıkan tum bu engellere rağmen bunların ustesinden gelmeyi başardım. Sizi oldurmeyen sadece sizi daha guclu yapar. Antreman Rutinin Nasıl? Pazartesi: Goğus/Kalf/HIITSuper Set: • Incline Bench Press: 4 sets of 10, 8, 8, drop set 6, failure • Incline Fly: 4 sets of 10, 10, 8, 8 • Cable Cross Overs: 4 sets of 15, 10, 8, drop set 8, failureSuper Set: • Dumbbell Flat Bench: 4 sets of 10, 8, 8, 6 • Dips: 4 sets to failureSuper Set: • Incline Bench Machine: 3 sets of 10• Pushups: 3 sets, failure • Pullovers: 3 sets of 15 • Standing Calf Raises: 4 sets of 15 • Donkey Calf Raises: 4 sets of 15 • Seated Calf Raises: 4 sets of 15 Salı: Sırt/Karın • Deadlifts: 4 sets of 15, 10, 8, 6Super Set: • Bent Over Rows: 4 sets of 12, 10, 8, 8 • Chainsaws: 4 sets of 12, 10, 10, 8Super Set: • T-Bar Rows: 4 sets of 12, 10, 8, drop set 8, 6 • Wide Grip Pull Ups: 4 sets, failureSuper Set: • Seated Rows: 4 sets of 10, 8, 8, 6 • Wide Grip Lat Pull Downs: 4 sets of 12, 10, 8, 8 • Good Mornings: 3 sets of 12 • Various ab exercises for 10 minutes (Crunches, Hanging Leg Raises) Carşamba: Bacak/Kalf/Kardiyo • Squats: 5 sets of 15, 10, 8, 6, 4Super Set: • Front Squats: 4 sets of 12, 10, 8, drop set 8, 6 • Hack Squats: 4 sets of 12, 10, 8, drop set 8, 6 • Leg Press: 4 sets of 10, 8, 8, 6Super Set: • Quad Extensions: 4 sets of 12, 10, 8, 8 • Lying Leg Curls: 4 sets of 12, 10, 8, 8 • Standing Calf Raises: 4 sets of 15 • Donkey Calf Raises: 4 sets of 15 • Seated Calf Raises: 4 sets of 15 Perşembe: Omuz/KarınTri-Set: • Dumbbell Shoulder Press: 4 sets of 10, 8, 8, 8 • Alt. Front Lateral Raises: 4 sets of 12, 10, 8, 8 • Side Lateral Raises: 4 sets of 12, 10, 8, 8Super Set: • Arnold Press: 3 sets of 10, 8, 8 • Cable Upright Rows: 3 sets of 8-10Super Set: • Bent Over Lateral Raise: 3 sets of 8-10 • Upright Rows: 3 sets of 12-15 • Shrugs: 4 sets of 15 • Various ab exercises for 10 minutes (Crunches, Hanging Leg Raises) Cuma: Kol/KalfSuper Set: • Barbell Curls: 4 sets of 10, 10, 8, drop set 8, 8 • Incline Bench Skull Crushers: 4 sets of 12, 10, 8, drops set 8,8Super Set: • Machine Curls: 4 sets of 8-10 • Pushdowns: 4 sets of 8-10Super Set: • Incline Curls: 4 sets of 8-10 • Kickbacks: 4 sets of 10-12Super Set: • Concentration Curls: 4 sets of 8-10 • One Arm Extensions: 4 sets of 10-12 • Standing Calf Raises: 4 sets of 15 • Donkey Calf Raises: 4 sets of 15 • Seated Calf Raises: 4 sets of 15 Cumartesi: Off• Dinlenme Pazar: Off• Dinlenme Beslenme Duzenin Nasıl ? Full Diet: • 9:00 AM: 5 Yumurta Beyazı, 1 Tam Egg, Yarım Bardak, yulaf ve muz • 11:00 AM: Protein Shake & Elma • 1:00 PM: 250 gr. Tavuk Goğsu, Salata & Tatlı Patates • 3:30 PM: Hindi Sandivic Sandwich, Uzum • 6:00 PM: Protein Shake • 7:30 PM: 250 gr Et, Tatlı Patates, Brokoli ve Salata • 10:00 PM: Fıstık Ezmesi, 2 bardak sut • 11:30 PM: yarım tabak suzme yoğurt ve boğurtlen Yağ Yakım Donemimde normal kardiyo mu HIIT mi tercih edersin? HIIT. 10 dakika HIIT yaparım her 2 gunde bir. Kalp ritmimi 30 saniye 120’de tutar sonrasında hızı duşurup 30 saniye yururum. Bunu 10 dakika boyunca yaparım. Kullandığın Supplementler Neler? • 100% Gold Whey Protein • Xtend BCAA’s .Con-Cret • Glutamine • Opti-Men Multi Vitamin • Fish Oil • Pre Workout En beğendiğin Soz? “Hayatın anlamını bilen kişi zorlukları fırsat olarak gorur.”Norman Vincent Peale __________________