2012 Mr. Olympia - VI
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- 2012 Mr. Olympia - VI
-
07-10-2019, 12:38:292012 MR. OLYMPIA - VI Phil Heath, Kai Greene ile olan kıyasıya mucadeleyi kazanıp 2012 Mr Olympia olarak unvanını korumayı başardı... İKİNCİ CAĞRI Greene ve Heath bu cağrıda kalıyor ve Shawn Rhoden onlara katılması istenen ilk kişi olduğunda hayranları yeni bir vucut geliştiricinin cıtayı bir ust seviyeye taşıdığını fark ederek coşuyor. Tecrubeli ve değişmez posedown katılımcısı Branch Warren ve Dexter Jackson tahmini ilk beşi dolduruyor. Rhoden’in, Heath ve Greene ile aşık atabileceği ortada ve ucgen gorunumunu daha da doldurup Olympia podyumuna daha belirgin hatlarla gelmeye devam ederse sahip olduğu şekle hacim ve detay da katarak en buyuk unvanı kazanabilir. Cumartesi gunku finallerin ardından juri Steve Weinberger bana Rhoden’in gelecekte Olympia birincisi adayı olduğunu soyledi. UCUNCU CAĞRI Heath ve Greene yerine geciyor. Dennis Wolf, Toney Freeman ve Evan Centopani, Warren, Rhoden ve Jackson’a katılıyor. 2007 NPC Nationals’ı kazandıktan beş yıl sonra bu, Centopani’nin sadece beşinci profesyonel yarışması ve ilk Mr. Olympia’sı. Altı ay once Arnold Classic’te ucuncu olduğu zamanki kadar detaylı değil. 46 yaşındaki Freeman, dort yıl onceki zirvesinin altında ama cok da uzak değil. Sonunda gecen seneki Olympia yedinciliğini tekrar edecek. DORDUNCU CAĞRI Bu sıra Johnnie Jackson, Centopani, Freeman, Wolf, Lionel Beyeke ve Ben Pakulski’den oluşuyor. Johnnie Jackson one cıkıyor. Yarışmadaki en buyuk goğus kasları ve trapezlere sahip, surekli geri kalan bacakları daha dolgun gorunuyor ve bugun gercekten de yuksek cozunurlukte. Juri de bunun farkında ve bu dokuzuncu Olympia’sında şimdiye kadar aldığı en iyi derece olan dokuzunculukla onu odullendiriyorlar. Beyeke, gereken her şeye sahip ama daha yukarı cıkabilmek icin biraz daha kuru olması gerekir. Olympia’ya ilk kez katılan Pakulski’nin hatları ve bacakları iyi ama bu yarışmada etkili olabilmek icin hala daha fazla sırt, goğus ve kol yoğunluğuna ihtiyacı var. On birinci olarak, gecen sene Rhoden’in olduğu derecede olduğunu duşunerek kendisini teselli edebilir. YEDİNCİ CAĞRI Bu sefer sadece Heath ve Greene podyumda. Juriye en iyi pozlarını vermek icin ikinci kez cıktılar. Heath pis pis bakıp hırlıyor. Kimi zaman Greene rakibinin bu yuz ifadelerinden etkilenmiş gorunse de kıyaslamalar ilerledikce yuzundeki kuru gulumseme de kayboluyor. “Demek boyle ha?” der gibi bir hali var. Hangi pozun verileceği konusunda bir karmaşa yaşanıyor, Greene rakibinin arkadan cift biceps pozunu izlerken Mr. Olympia’nın kafasına şaka olsun diye bir tokat savuruyor ama ulaşamayıp kısa kalıyor. Kimse gulmuyor. Bu kotuye işaret. Burada soz konusu olan 250.000 dolar ve dunyanın en iyi vucut geliştiricisi olmak. Bu, savaş demek. ON ELEME SONRASI SAHNE ARKASI Jamaika doğumlu Rhoden oyle rahat ki Victor Martinez bile yanında heyecanlı kalıyor. Mr. Olympia ile yan yana durup kıyaslanmasının ardından ne kadar gerildiğinin en belirgin gostergesi de yuzundeki sırıtma. “Harika hissediyorum,” diyor. “Tum yıl boyunca verdiğim emeklerin meyvesini topluyorum. Cağrılar sırasında inanılmaz mutluydum. Kendime her seferinde biraz daha geliştiğim muddetce derecelerin de mutlaka geleceğini soyluyorum.” Aksine Heath’in şok yaşar gibi bir hali var. Bire bir mucadeleden pek hoşnut değil ama coktan dikkatini bir gun sonraki, puanların yarısının kazanılacağı, finallere cevirmiş bile. “Daha bitmedi,” diyor Kai Greene’in bulunduğu yone doğru bakarak. Greene sırt ustu uzanmış ve beslenme uzmanı George Farah’a mesaj atıyor. “Hala yapacak işimiz var, bunun farkındayız”, diyor antrenoru. “Ama burada olmak tarif edilemez bir heyecan. Her şey iyi gidiyor. İyimser olmak icin cok sebebim var,” diyor Greene. “Yarın ne yapmak istiyorsun? Biraz daha mı gayret edeceksin?” diye soruyorum. O da hic tereddut etmeden cevap veriyor: “Kazanmak istiyorum.” __________________