Değişime evet deyin!
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Değişime evet deyin!
-
07-10-2019, 12:38:20DEĞİŞİME EVET DEYİN! Programımı değiştiriyorum. Bunu yapmakla, olduğum şeyden memnun olmadığım icin yapmıyorum. Bunu yapıyorum cunku powerlifting musabakaları yaklaşırken, her gecen gun biraz daha incelip şekle giriyorum ve yakın zamana kadar da calışmalarım cok verimli şekilde devam ediyordu. Size neler olduğundan biraz bahsedeyim. İki yıldan beridir aynı şeyi yapıyordum. Calışırken kullandığım programı “sıradan biri” gibi guc ve hacim kazanabilmek icin kendim tasarlamıştım. Burada anlatmaya calıştığım şey benim de bir işi ve sorumlulukları olan sıradan biri olduğumdur ve tum istediğim spor salonuna girişimle cıkışım arasında en fazla bir saat olması ve buna rağmen yine de ilerleme kaydedebilmekti. Hic bir musabakayla ilgim yoktu –futbol, vucut geliştirme ya da powerlifting gibi. Fazla detaya girmeden soylemek gerekirse antrenman tarzımı beni powerlifting musabakalarına hazırlayacak şekilde değiştirdim –ozellikle de bench press, squat ve deadlift’teki performansımı arttırarak yarışmanın şartlarını karşılayabilmek ve platforma cıktığım zaman olmak istediğim halime ulaşmak istiyordum. Yapmak istediğim değişiklikleri ve bunların nedenlerini duşunmek, insanları, programlarını değiştirmeye iten nedenleri daha iyi kavramamı sağladı. Bence bir programa başlarken kişilerin dikkat etmesi gereken birkac kural var ve eğer bunlara uyarsanız durmuş olan ilerlemenizin yeniden başlayacağından eminim. 1- Uzun Vadeli Duşunmek Coğu kişi programları birkac haftalığına dener, ilerleme kaydedemez ve sonra da başka bir şey denemeye kalkar. Bir programda başarıyı yakalayabilmek icin oncelikle vucudunuza, yaptığınız değişikliklere uyum sağlayabilmesi icin zaman tanımanız şarttır. Bu kadar basit. Ne zaman yeni bir programa başlarsanız en az bir yıl devam etmeye kararlı olun, aksi taktirde zaten kendinize karşı durust değilsinizdir ve bir yere varmanız da mumkun değildir. Buradan egzersiz ya da tekrar tarzınızı değiştiremeyeceğiniz gibi bir anlam cıkarmayın ama programın asıl amacından uzaklaşıp bambaşka bir şeye yoneliyorsanız kendinize gelişmek icin hic şans tanımıyorsunuz demektir. 2- Ne İstediğini Bilmek Değişiklik yapıyorum cunku aklımda belli bir hedefim var –powerlifting platformunda başarılı olmak. Bir programdan fayda sağlayabilmek icin ne yapmak uzere olduğunuzu ve bunu, neyi başarmak icin yapacağınızı bilmeniz şarttır. Pek cok kişinin yanlış nedenlerle pek cok programa başladığına şahit oluyorum –cunku program cok “karizmatik” gorunuyordur– sonra da yaptıkları şeyin asıl hedefinin ne olduğunun farkına varmayı başaramayarak hemen başka bir şeye gecip hayatlarının bir ayını ziyan etmiş oluyorlar. Sizde bu duruma duşmeyin. 3- Okuyun ve Araştırın Aslında 2. ve 3. madde birbiriyle ilişkilidir cunku başlamadan once bir programın ne olduğunu ve ne amacla yapıldığını bilmeniz zorunludur. Zaten ihtiyacınız olan tum bilgiler elinizin altında olduğundan spor salonunda dunyadan habersiz bir şekilde ortalıkta dolaşarak gozunuze kestirdiğiniz ilk barbell’e sarılıp harika bir programınız olduğuyla boburlenmek ve sonra da hicbir sonuca ulaşamamak gibi bir mazaretiniz olamaz. Bunun kolay olduğunu soylemiyorum ama gunumuzde hazırlıksız ve cahil olmanın bahanesi yoktur. Her şey hazır şekilde sizi bekliyor. Burada anlatmak istediklerimin ana fikri her ne denerseniz deneyin onu en doğru şekilde yapmanızın ne kadar onemli olduğudur. Yaptığınız şey hakkında elinizden geldiği kadar bilgi sahibi olmaya gayret etmeli ardından da bunları uygulamaya dokmelisiniz. Eğer bunu yapmazsanız onumuzdeki beş yılı spor salonundaki diğerleri gibi harcarsınız –kendi kuyruğunuzun peşinde koşar ve hicbir yere varamazsınız. __________________