SUDA DOĞUM: Sanatcı Nurgul Yeşilcay bebeğini su dolu havuzcukta dunyaya getirdi.Doktorlar,tıp cevreleri suda doğumun iki onemli faydasını zikrediyorlar:
1-Suyun kas gevşetici ozelliğinden dolayı annenin cekeceği doğum sancısı %60 oranında azalıyor.
2-Bebek;anne karnındaki sudan,havuzdaki suya cıktığı icin ortam değişikliğinin stresini yaşamaksızın dunyaya geliyor.
Nette suda doğumla ilgili linkleri inceliyorum.İlk suda doğumun 1803 yılında Fransa’da yapıldığını kaydediyor tıbbi veriler.Kur’an’a donuyorum.Meryem Suresinde İsa’ya hamile olan Meryem’in doğum esnasında yaşadıkları anlatılıyor:
“Derken sancı onu bir hurma dalına goturdu ve:"Keşke bundan once olmuş olsaydım da unutulmuş gitmiş olsaydım."dedi.Derken aşağı tarafından ona şoyle seslendi:"Sakın uzulme,Rabbin senin altında bir su arkı yarattı.Hurmanın dalını kendine doğru silkele uzerine derilmiş taze hurmalar dokulsun.Artık ye,ic,gozun aydın olsun.”(Meryem-23/24)
Uzulme;sancı duyma (…)Su arkı(…)İlk suda doğum ne zaman olmuş gorduk değil mi?!..Hamileliğin son donemleriyle,lohusalık esnasında hurma yemenin ne gibi faydaları var acaba?Onu da siz araştırın!
Alıntıdır: Yazının orjinalini ve yazarın diğer yazılarını BURADAN okuyabilirsiniz.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İlk "Suda Doğum"un Ne Zaman Gercekleştiği Kur'an-ı Kerim'de...