Kure Başlarken Bilinmesi Gerekenler
1-Spor gecmişinizi gozden gecirin Steroid kurleri son zamanlarda supplement kurleri gibi her başlayana verilecek konuma gelmiş bulunmakta. Aslında bu oldukca rahatsız edici bir durum. Steroid kurleri sizlerin spor yaparken destek olsun diye alacağınız sıradan takviyelerden değillerdir. Eğer spor kariyerinizin başlangıcında birileri bunu aklınıza sokmuşsa hemen karar vermeyin,zaten vucudunuz ilk kez ağırlıkla tanışacağı icin tabiri caizse su icseniz bile yarayacaktır,duzenl bir beslenme programı ve sistemli bir idman disipliniyle 3-9 ay arası guzel bir gelişim elde edeceksinizdir. Bu surec icerisinde supplement kullanabilirsiniz ama onu da 6-9 ay arası oneriyorum. Bu surecten sonra kure girmek isterseniz de (belki de bu 9 aylık sure size yetecektir,bu kişiden kişiye gore değişen bir durumdur) bu işi bilen biriyle hedefinize uygun kur programınızı oluşturabilirsiniz 2-Beslenmenizi gozden gecirin Yukarıda bahsettiğim seviyeye geldiniz diyelim ancak artık gelişiminiz yavaşladı ve bu sizi mutsuz etmekte,şeytan da kulağınıza anabolik-androjenik steroidleri fısıldmaya başladı. Bu noktada size asla kure girmeyin demiyorum,cunku bunun bir hastalık gibi zihninize işeleyeceğine eminim. Ancak bu kararı almadan once beslenmenizi bir kez daha gozden gecirin. Gırtlağa kadar ilacla gitseniz bile beslenme olmadan sadece kur surecin de ilacların karakteristik ozellikleri sayesinde geliştiğinizi sanırsınız. Unutmayın ki kure girmek demek kolay yoldan gelişmek demek değlildir,beslenmenizi ve idmanınızı nature sporculara gore cok daha yukarı bir disipline cekmeniz gerekmektedir 3- İdman sisteminizi gozden gecirin Salonlarda şahit olduğum bir başka sıkıntıysa idmanların lackalaşması durumu. Branşınız ne olursa olsun antrenman saatinize ihanet etmeyin. Kendi seviyenize gore sert idmanlar atın (herkes ağır calışacak diye bir durum yok yeter ki kendi seviyenizi zorlayın) ve salonda gecirdiğiniz saatlerin hakkını verin. Eğer iyi bir idman disipliniyle kure girerseniz ilaclar size nos etkisi verecektir,fakat idman disiplininiz zayıf ise ilaclar size yine bu nos'u verebilir ama aracınızın bir lastiği iptal halde gitme ihtimaliniz yuksek olur 4- Hedefinizi belirleyin Bircok kombinasyonun olduğu bu steroid dunyasında hangi kure gireceğiniz size karmaşık gelebilir,hele ki ilk kurunuzse bu daha da karmaşık bir hal alır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en can alıcı nokta asıl onemli şeyin sizin hedefiniz olduğudur. Dunya Şampiyonlarından tavsiye alıyor olsanız da A kişisi bunu kullanmış boyle olmuş B kişisi bunu kullanmış boyle olmuş psikolojisinden cıkın. Ulaşmak istediğiniz seviyeyi belirleyin,ilaclarınızı ona gore araştırın ve seciminizi yapın. Salonlarda klişe haline gelmiş kurler işe yaramaz demiyorum ama sizin hedefinize uygun olmayabilirler,zaten başlangıc kurunuz olduğundan alternatifleriniz cok fazla olmayacaktır boylece kur programlarınızı corba etmenize gerek kalmayacaktır bu da size bir avantaj sağlayacaktır 5- Supplement kombinasyonunuzu iyi ayarlayın Bu konuya da acıklama getirmek istiyorum,supplementler asla zorunlu değildir ama bana gelen bircok soru da kişiler kurlerin de beslenmelerinin yetersiz kaldığını soylemekte o yuzden bu kriteri beslenmesi yetersiz kalanlar dikkate alabilirler.Yukarı da acıklamaya calıştığım kriterlere uyuyorsunuz ve artık kure başlayacaksınız diyelim. Supplementler size hicbir zaman mucize yaratmaz,hicbir zaman iyi bir başrol oyuncusu değillerdir ama bir kurde (başrol her zaman beslenmededir ama steroidlerde başrolden iyi rol calarlar) cok guzel yardımcı rol oynarlar. Gireceğiniz kure gore mutlaka supplement desteğiniz olsun (hacim kurlerinde gainer ve creatine desteği gibi). Kure girmek demek 7/24 ona uygun davranıp yaşamak demektir,beslenmenizin eksik kaldığı noktalarda secmiş olduğunuz doğru supplementler size yardımcı olacaktır __________________