Sizinle şuanda kendi uyguladığım diyet programını paylaşmak istiyorum. Vucut tipi endomorf olan ve kilo sorunu yaşayan kişilere onerebileceğim bir programdır. Salondaki antrenorun hazırladığı bir program olup yorumlara acıktır. Yararı gorulmuştur Oncelikle vucudumdan biraz bahsedeyim 180 cm. boy ve 82 kg. kiloya sahibim. Vucudum yerinde sarkık bir vucuda sahip değilim fakat 1.80 boyundaki fit bir insanın olması gereken kilo 75 civarı olduğu icin 7 kiloya yakın fazlam var ve bu fazla kilo daha cok gobek kısmında toplanmış durumda. Endomorf yapılı vucuda sahibim. (Bkz Endomorf: Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen DangerOfChildreN
VUCUT TİPLERİ ENDOMORF(ŞİŞMAN YUVARLAK TİP) *Kilolu ve kolay yağlanabilen kişilerdir. Bu tip insanlar vucutlarında ağırlıklı olarak yağ depolarlar. Kemik yapısı kalındır. Omuz, sırt, goğus ve bacaklar hacimli, geniştir. Aynı zamanda ne kadar uğraşsalar gobek sorunundan kolayca kurtulamazlar. Onlar icin neredeyse imkansız gibidir. Ozellikle baklava karın kaslarına ulaşmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Guclu bir bedene sahiptirler. Cok rahatlıkla hacime ulaşırlar. *Bu tipe sahip olan kişiler genelde yemek yemeyi seven ,damak lezzetleri gelişmiş,neşeli ve geneli sosyal kişilerdir. Zayıflama konusunda problem yaşayan ve Kilo verme sıkıntısı ceken de bunlardır. Kilolardan kurtulmak icin uğraş verir.

) Kullandığım Besin Takviyeleri: 1) L-Carnitine Liquid (20 tup) [IMG]http://imagizer.**************/v2/xq90/35/49cz.jpg[/IMG] 2) Clenbuterol Sopharma (50 tablet, 0.02 Mg.) [IMG]http://imagizer.**************/v2/xq90/547/cq4m.jpg[/IMG] Diyet Programı: -Karbonhidrat kaynağımız bulgur, pirinc ve makarna olmalı. -Protein kaynağımız ise tavuk goğsu ve yumurta olmalıdır. (imkana gore kırmızı et de tuketebilirsiniz.) Sabah Kahvaltısı: 4 adet yumurta (yalnızca bir tanesinin sarısını yeyin) 1 adet domates. 1 adet salatalık 1 buyuk bardak şekersiz cay (bir kucuk kalıp yağsız beyaz peynir ya da yağı alınmış birkac tane zeytin de yiyebilirsiniz.) Oğle ve Akşam Yemeği: Bir su bardağı pirinc ya da bulgur ile yapılmış pilav, haşlanmış bir tavuk goğsu. (Her gun bunlar yenir mi diyeceksiniz belki ama bunu yapmayan sporcu gormedim ben daha alışsanız iyi olur ) Son olarak besin takviyelerimizin kullanımına gecelim: Spordan 20 dakika once 1 tup L-carnitine Liquid' i iciyoruz. 20 dakika bekledikten sonra 2 tablet Clenbuterol alıp idmanımıza başlıyoruz. Ayrıca oğle ve akşam oğunlerinden hemen sonra da birer tablet Clenbuterol alıyoruz. İdman iki gun spor bir gun dinlenme şeklinde haftada 4 gun olmalıdır. Kardiyo: 15 dakika yuksek tempoda yuruyuş, 15er dakika dikey ve yatay bisiklet olmak uzere toplam 30 dakika bisiklet, 5 dakika twist, 5 dakika da damble ile yanlara esneme. Bu sayede 1 saate yakın suremizi kardiyoya ayırıyoruz ve hemen oncesinde aldığımız yağ yakıcılar saatlerce koşup terlemeye gerek duymadan kilo vermeyi hızlandırıyor. 55 dakikalık kardiyo idmanından sonra bolgesel calışmamıza geciyoruz. (artık bu kısımda yapacaklarınız size kalmış ama yapacağınız idman 45 dakikayı gecmemelidir.) Bilgilendirme: Bu programı 2 hafta once uygulamaya başladım. Şuanda 7. idmanımdayım ve 2.5 kilo kaybettim. Not: Ben bu programdan memnun kalsam da kesinliği kanıtlanmış bilgiler değildir. (Zira insan vucudunun yapısı herkeste farklılık gosterdiği icin bu bilim dalında kesin bilgi var mı onu da bilmiyorum Bu yuzden bu bolumde benden profesyonel kişiler var. Yalnış-eksik gordukleri kısımlar varsa yorum yapabilir, onerilerini paylaşabilirler. Onları da alıntı yaparak konuya ekleyeceğim. Dediğim gibi konu yoruma acıktır. İyi Forumlar
''Vucut geliştirme konusunda bilir kişi'' diyebileceğim bir arkadaşımızdan gelen bir oneri : Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen CooLNighT35
[COLOR=Red][B] Oneri olarak;L-carnitine ve Clenburetol'u spor'dan hemen once ve spor'dan hemen sonra kullanmalısın daha fazla etki gosteriyor. Clenbuterol gercekten'de cok işe yarıyan bir yağ yakıcıdır. + Yağ yakımı istiyorsanız bol acı ve soğan yemelisiniz. Soğan vucut'ta yağlanmayı onluyor. Bol acı ise sindirim sistemini kan basınc'ını hızlandırarak yağ yakımını hızlandırıyor.

-Clenbuterol'un yan etkilerini arkadaşımız paylaşmış ve yağ yakımı icin bir tavsiye daha: Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Stoeis
@turgutkaynak; Kalp kapakcıklarına zarar verir, ellerde titreme, durup dururken soğuk soğuk terleme, kalp carpıntısı gibi. Edit:Ek olarak antremanlarına gitmeden once yeşil elma, kahve ve icmesi biraz zor olacaktır ama yarım cay bardağı elma sirkesi icersen yağ yakımı artacaktır.