P90x Hakkında Herşey
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- P90x Hakkında Herşey
-
07-10-2019, 11:51:19P90X Nedir? P90x programı 90 gunde (eğer programa harfiyen uyarsanız) size dayanıklılık, zayıflama ve kas kutlesinde artış yapabileceğini iddaa eden Amerikalı Tony Horton (54) tarafından DVD ye alınmış Body Workout yani Vucut egzersiz programıdır. P90X Kimler icin İdeal? Sizde benim gibi alan ve vakit darlığı cekiyorsanız tam size gore. Ancak Programda sıkca tekrarlanan birşey var yani Kendi Maksimumunuzu bulmanız ve programı terk etmemeniz. Bir gun atlasanız bile kaldığınız programdan devamınız cok onemli P90X Nereden Edinebilirim? Amerika'da şu anda satışta olan programı unlu Turk DR. Oz bile programında tanıttı ve aktif olarak kullanıyor. Turkiye'de de bircok unlu takip ediyormuş. Bu programı legal olarak TR de bulmanız zor malum Amerika'dan da getirmek masraflı bunun icin ya indirme yolunu tercih edeceksiniz ya da olan arkadaşlardan rica edeceksiniz. P90X Nerede ve Nasıl Yapabilirim? Dediğim gibi benim hem mekan hemde vaktim dardı. Mesleğim gemi kaptanlığı olduğum icin yılın buyuk bolumunu denizde geciriyorum ve spor salonlarına gidemiyorum. Bu programı Amerika tv'lerinde gormuştum ancak o zamanlar ekranda cıkan abshaper vs. gibi tamamen aldatmaca olduğunu duşundum ve o zamanlar dalış yaptığımdan ve universitedeyken yaptığım sporların etkisi gecmemiş olduğundan pek ilgilenmedim. Mekan Darlığı benim icin zorluklardan birisi. Cunku hem evde hemde calışma hayatım ufacık odalarda geciyor. Bu set ile zaten oyle cok cok fazla spor aracına da ihtiyac yok, cok fazla hoplama zıplama yok. Yani apartmanda gonul rahatlığı ile yapabilirsiniz. P90X Gereken Alet Edevat? Cok fazla alete ihtiyacınız yok. Ucuz bir tane kapı barfiksi (3 fonksiyon olanlardan- hem barfiks,şınav,mekik) 20 lira civarı ben Dumbel ağırlık 5kg x 2 (Vinil yani plastik) dumbel işinizi fazlası ile gorur. Butcenize gore yada evde varsa ayarlayabilirsiniz. Yoga Mat (yoga paspası) Bence son derece gereksiz evde halılar var ama ucuzları var. Bimde bile satılıyor. P90x Vucut Geliştirme - Kilo Verme - Fitness programı Klasik Program Hafta 1-3: (ANA) Gun 1 - Chest & Back VE Ab Ripper X Gun 2 - Plyometrics Gun 3 - Shoulders & Arms VE Ab Ripper X Gun 4 - Yoga X Gun 5 - Legs & Back VE Ab Ripper X Gun 6 - Kenpo X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch Hafta 4: (KURTARMA) Gun 1 - Yoga X Gun 2 - Core Synergistics Gun 3 - Kenpo X Gun 4 - X Stretch Gun 5 - Core Synergistics Gun 6 - Yoga X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch Hafta 5-7: (ANA) Gun 1 - Chest & Shoulders VE Ab Ripper X Gun 2 - Plyometrics Gun 3 - Back & Biceps VE Ab Ripper X Gun 4 - Yoga X Gun 5 - Legs & Back VE Ab Ripper X Gun 6 - Kenpo X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch Hafta 8: (KURTARMA) Gun 1 - Yoga X Gun 2 - Core Synergistics Gun 3 - Kenpo X Gun 4 - X Stretch Gun 5 - Core Synergistics Gun 6 - Yoga X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch Hafta 9: (ANA) Gun 1 - Chest & Back VE Ab Ripper X Gun 2 - Plyometrics Gun 3 - Shoulders & Arms VE Ab Ripper X Gun 4 - Yoga X Gun 5 - Legs & Back VE Ab Ripper X Gun 6 - Kenpo X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch Hafta 10: (ANA) Gun 1 - Chest & Shoulders VE Ab Ripper X Gun 2 - Plyometrics Gun 3 - Back & Biceps VE Ab Ripper X Gun 4 - X Stretch Gun 5 - Core Synergistics Gun 6 - Yoga X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch Hafta 11: (ANA) Gun 1 - Chest & Back VE Ab Ripper X Gun 2 - Plyometrics Gun 3 - Shoulders & Arms VE Ab Ripper X Gun 4 - Yoga X Gun 5 - Legs & Back VE Ab Ripper X Gun 6 - Kenpo X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch Hafta 12: (KURTARMA) Gun 1 - Chest & Shoulders VE Ab Ripper X Gun 2 - Plyometrics Gun 3 - Back & Biceps VE Ab Ripper X Gun 4 - X Stretch Gun 5 - Core Synergistics Gun 6 - Yoga X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch Hafta 13: (Final Esneme) Gun 1 - Yoga X Gun 2 - Core Synergistics Gun 3 - Kenpo X Gun 4 - X Stretch Gun 5 - Core Synergistics Gun 6 - Yoga X Gun 7 - DİNLEN veya X Stretch ------------------------------------------------------------------------------------ İLK45 GUN Pazartesi: Sculpt! 1-2 Salı: Sweat! 1-2 & Ab-Ripper 100 Carşamba: Sculpt! 1-2 Perşembe: Sweat! 1-2 & Ab-Ripper 100 Cuma: Sculpt! 1-2 Cumartesi: Sweat! 1-2 & Ab-Ripper 100 Pazar: BOŞ SON45 GUN Pazartesi: Sculpt! 3-4 Salı: Sweat! 3-4 & Ab-Ripper 200 Carşamba: Sculpt! 3-4 Perşembe: Sweat! 3-4 & Ab-Ripper 200 Cuma: Sculpt! 3-4 Cumartesi: Sweat! 3-4 & Ab-Ripper 200 Pazar: BOŞ __________________