Michael Kefalianos Olympia’yı Yunanistana getirmeyi hedefliyor. Yunanlı Vucut Geliştirme Sporcusu Michael Kefalianos sadece birkac yıldır pro unvanına sahip, ancak şimdiden iddialı isimlerden. Oncelikle sizi pro olmanızdan dolayı tebrik ederiz. 2010’dan bu yana nasıl bir gelişim sağladınız? 2010 yılında Avustralya’dan İspanya’ya 6 yerde yarıştım. Bu yuzden gelişimim icin cok vakit ayıramadım, bu yuzden ağırlıklı olarak formumu korumak ve pozlarımı geliştirmek icin calıştım. 2010’da İspanyadaki Europe Pro Show’dan sonra kendime biraz zaman ayırdım ve bir mart 2011’e kadar yarışmadım. Bu arada biraz dinlendim, sonra kas kutlemi arttırmayı hedefleyen yeni programıma başladım. 2010’dan 2011’e kadar formumu bozmadan 4-5 kilo kas kutlesi eklediğimi soyleyebilirim. Deltoidlerimi, ust goğus ve kollarımı geliştirdim ki bu simetri acısından iyi oldu. 6 ayda 240 pounddan 250 pound ağırlığa cıktım. Asıl gelişimimin bu olduğunu duşunuyorum ve Australian Pro’da Olympia’ya katılma hakkını bu şekilde elde ettiğime inanıyorum. Sana bu populerliği kazandıran şey nedir? Kesinlikle yıl boyunca yarışmalar icin koruduğum paramparca formum olduğunu duşunuyorum. 2011 Mr. Olympia sahnesinde neler sergilemeyi umuyorsun? Daha fazla kaliteli kas kutlesi eklemeyi ve kas yoğunluğumu arttırmayı hedefliyorum. Bazı bolgelerimi daha fazla geliştirmem gerekiyor, ayrıca şuanda olduğumdan bile daha parcalı olmayı umuyorum. Bu kadar parcalı bir gorunume sahip olmanın sırrı nedir ve bu formunu yarışmadan yarışmaya nasıl koruyorsun? Yıl boyunca kaliteli bir şekilde beslenmenin onemli olduğunu inanıyorum. Ayrıca yıl boyunca surekli gelişimi hedefleyerek antrenman yapıyorum, sadece yarışma veya gosterilerden 12 hafta oncesinde değil. Ne kadar sıklıkla antrenman programında kardiyoya yer veriyorsun? Yarışmadan ne kadar once kardiyo yapmayı bırakıyorsun? Off sezonda haftada 3 kez kardiyo yapıyorum. Yarışmadan yaklaşık 4 hafta once kardiyoyu haftanın 7 gunu 45-50 dakikaya cıkarıyorum. Yarışmadan yarışmaya nasıl motive oluyorsun? Yarışmayı cok seviyorum ve her yarışmada gelişimimi gormek hoşuma gidiyor. Hayranlarıma istedikleri şeyi vermek istiyorum. Antrenmanlarını nasıl tarif edersin? Antrenmanlarım ne cok hafif ne de cok ağır. İkisinin ortası gibi 10-12 tekrarlı hatasız kaliteli setler uygularım. Beslenmeni kısaca nasıl tarif edersin? Bol miktarda ozellikle balık ve tavuk, biraz kırmızı et, patates, pilav ve (yarışma oncesi) salatalar tuketiyorum. Supplementlere bakışın nasıl? Supplementler iyi bir beslenme planını desteklemek icin cok uygunlar. Genellikle antrenman oncesi enerjimi arttıracak urunler, eklem sağlığı icin supplementler ve antrenman sonrası protein alıyorum. __________________