O kadar donanımlı bir gıda ki yoğurt, mukemmel iceriği size bir cok konuda şifa kaynağı olurken aynı zamanda suyu da yağları yakmak icin seferber olacaktır. yoğurt suyula yağları yakınYoğurt suyunun coğu zaman suzulerek atıldığına şahit olmuşumdur. Son yıllarda ise marketlerde satılan ve sulanmayan yoğurtların tuketildiğini gozlemliyorum. Bu benim uzulduğum bir durumdur cunku yoğurt suyunun kapsamlı iceriğinin bilinmemesi ve ziyan edilmesi anlamına gelmektedir. Yoğurt suyunda en cok aranılan ve istenen ciddi bir yağ yakıcı olan CLA ( konjuge linoleik asit ) yoğun bir şekilde var. Coğu zaman spor yapan bireyler CLA iceren besinleri sorduğunda, yoğurt suyunu bu listede ust sıralara koyuyorum. CLA iceriği yoğurt suyunu ozel kılan besin değerlerinden birisi. Yoğurt suyundaki onemli değerlerden birisi de kalsiyumdur ve daha once belirttiğim gibi kalsiyumun cok onemli ozelliklerinden biriside yağ yakıcı olmasıdır. Yoğurt suyu iceriğindeki CLA ve kalsiyumla birlikte oldukca guclu bir yağ yakıcı bileşimdir. Bunlarla birlikte yoğurt suyunda yuksek oranda bulunan whey proteini tok kalmanıza yardımcı olur. Whey proteini cabuk cozunmesine karşın, aminoasit diziliminden dolayı uzun sure tokluk hissi yaratır. Bu ozelliğinden dolayı ara oğun olarak yoğurt suyu icmenizi oneririm. Yoğurt suyundaki bu ozelliklerden faydalanmak icin organik sutten yapılmış ev yoğurdunu tercih etmeniz gerekir. Sulanmayan ve organik olmayan yoğurtların icerik olarak yetersiz olduklarını bilmenizi isterim. __________________