B i s m i l l  h i r r a h m a n i r r a h i m
EsselÂmu aleykum.
Konu : Yatak odasında İslÂmi Kurallar…
“Ey Muhammed! Sana kadınların ay başı halinden de soruyorlar. De ki: O bir eziyettir Onun icin ay başı halinde oldukları zaman kadınlardan cekilin ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. İyice temizlendikleri zaman ise Allah'ın emrettiği yerden onlara varın, yaklaşın Şuphesiz ki Allah cok tovbe edenleri de sever, cok temizlenenleri de sever. Kadınlarınız sizin (cocuk sahibi olmanız icin) ekiminizdir. Yerinizi surun nasıl dilerseniz oyle ekin. Kendinizi onceden (uygun davranışlarla) hazırlayın. Allah'tan sakının. Ona, hic şuphesiz kavuşacağınızı bilin, (ey Muhammed) bunu inananlara mujdele. (Bakara sûresi 222-223. Âyetler)
Kuran’ı kerimde bu hususlar ile ilgili yorum şoyledir :
(Cinsi temasın şekli sınırlı değildir. Yasak olan sapık ilişkidir. Bu Âyeti kerimede kadın erkek ilişkileri gercek yonu ile anlatılmıştır. Her zaman tarafların birbirlerine iyi davranmaları. Cinsi temastan once ruhen yakınlaşmalarının onemi, davranışlarda iyi niyetin esas olması. Kadına sadece onden temas yapılmasıdır.)
“Kadınının (Yuce Allah’ın emrettiği yerin dışında)makatından ilişki kuran melundur.” ( Faydul kadir hadis no 8204 )
Yukarıdaki 8204 nolu Peygamber s.a.v.’in sahih hadisi şerifinde konu edilen kadınlarımıza yaklaşma bicimi şoyledir: Bu konu tamamen anne ve babanın cocuklarına yeteri kadar duzgun eğitim verememiş olmalarından kaynaklanmaktadır.
Bunlar; Kotu cevre, cirkin alışkanlıklar edinmiş, iyi aile terbiyesi almamış cocukların davranış bicimleridir. Oysa cocuk, anne ve babaya Allah'ın bir emanetidir. Anne ve baba cocuklarının Allah ve Peygamber yolunda yetişmelerini sağlamalıdır. İslÂm dinini emrettiği kuralların tamamını cocuğuna oğretmelidir.
Aksi halde Allah indinde sorumlu olurlar. Evlenme cağına gelenleri ise dini butun kişilerle evlendirmeli, evlilik kurallarını ve kadınlarına yanlış yaklaşım biciminden kacınmalarını, yatak hayatı konusunda da yeteri kadar bilgi sahibi olmaları sağlanmalıdır. Anne ve babanın yukarıdaki konuların dışında cocuklarına oğreteceği, eğiteceği daha bircok husus vardır.
Bilerek veya bilmeyerek hataya duşmuş olanlar varsa, Yuce Allah butun gunahları affeder. Tovbe istiğfar eder, inşallah gunahları affolur.
Yuce Allah Âyeti kerimede şoyle buyurmaktadır:
“Allah’ın rahmetinden umit kesmeyin, cunku Allah butun gunahları bağışlar. Şuphesiz ki O, cok bağışlayan, cok esirgeyendir.” (Zumer sûresi 53. Âyet)
Hazreti Lut Peygamber a.s. da kavmini uzun bir sure doğru yola davet etmiş fakat sapıklıktan ve edepsizlikten onları vaz gecirememişti. Hicbir toplumda gorulmeyen sapıklık ve fenalıkları acıkca yapıyorlar kadınları bırakıp hem cinslerine meylediyorlardı. Lut kavmini de zaten Allah’u teÂl bundan dolayı helÂk etmiştir.
“Cunku siz, şehveti tatmin icin kadınları bırakıp da şehvetle erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz taşkın Haddi aşan bir kavimsiniz.” (Araf sûresi 81.Âyet)
“Lut’u da gonderdik. O, kavmine demişti ki ; Gercekten siz, daha once hic bir milletin yapmadığı hayasızlığı yapıyorsunuz.” (Ankebut sûresi 28. Âyat)
“(Bu ilÂhi ikazdan sonra) Siz ille de erkeklere yaklaşacak, yol kesecek ve toplantılarınızda edepsizlikler yapacak mısınız? Kavminin cevabı ise şoyle demelerinden ibaret oldu; Eğer oğutlerin doğru ise hadi bize Allah’ın azabını getir dediler.” (Ankebut sûresi 29. Âyat)
Hazreti Lut a.s. oylesine bunalmıştı ki, kavminin yaptığı baskı, itaatsizlik ve ahlÂksızlık dayanılmaz boyutlara ulaştığı icin yuce Allah’a du etmiştir.
“(Lut Rabbim şu fesÂtcılar guruhuna karşı bana yardım eyle dedi.” (Ankebut sûresi 30. Âyat)
Bu konu ile ilgili Kura’ndaki yorum şoyledir ;
(Lut a.s. mın duası uzerine Allah, Genc delikanlılar suretinde melekler gonderdi. Onlara kavmi tecavuze kalkışınca helÂk olmayı hak ettiler.)
“Elcilerimiz (Melekler) Lut’a gelince lut onlar hakkında tasalandı (kavminin onlara sarkıntılık yapmalarından cekindi) Korkma cekinme cunku biz senide aileni de kurtaracağız. Yalnız (azapta) kalacaklar arasıda karın haric dediler.” (Ankebut sûresi 33. Âyat)
Bu ayet ile ilgili Kura’ndaki yorum şoyledir ;
(Melekler, insan kılığında geldiklerinden, ilk once Hz. Lut onların melek olduğunu anlayamadı. genc delikanlı şeklinde burunmuş oldukları icin, kavminin onlara da sarkıntılık etmesinden endişelendi. Bunun uzerine melekler, Hz. Lut’a Allah’ın elcileri olduklarını acıkladılar.)
“Şehir halkı (cirkin arzuları icin) birbirlerini kutlayarak (Meleklerin yanına) geldiler.” (Hicr sûresi 67. Âyet)
“(Lut) onlara, bunlar benim misafirlerimdir. sakın beni utandırmayın, Allah’tan korkun beni rezil etmeyin dedi.” (Hicr sûresi 68. 69. Âyetler)
“Biz seni, halkın işine karışmaktan men etmemiş miydik dediler.” ( Hicr sûresi 70. Âyet)
“Melekler şoyle dediler: "Ey Lût, bizler, rabbinin elcileriyiz. Onlar kesinlikle sana el suremezler.” (Hud sûresi 81. Âyet)
Cenabı Allah’ın gazabı Lut kavmi icin artık kacınılmaz hale gelmiş idi.
“Gecenin bir bolumunde Âile fertlerini yola cıkar, sende arkalarından yuru, sizden hic kimse, sakın donup de ardına bakmasın, gitmeniz istenen yere gidin.” (Hicr sûresi 65. Âyet)
Lut a.s. kavminden inananları, ailesi ve iki kızı ile birlikte, onlara en yakın olan (Savğar) kasabasına doğru gece yarısından sonra yola cıkardı.
“Bunun uzerine biz de onu ve geri kalanlar arasındaki yaşlı bir kadın haric butun ailesini kurtardık.” (Şuara sûresi 170. 171 Âyetler)
“Ona (Lut’a) şu kesin emri vah yettik ki ; Sabaha cıkarken mutlaka onların sonu gelmiş olacaktır.” (Hicr sûresi 66. Âyet)
“Boylece ulkelerini, ustunu altına getirdik. Uzerilerine de balcıktan pişirilmiş taşlar yağdırdık.” (Hicr sûresi 74. Âyet)
Bu konularla ilgili Kuran’ı Kerimdeki ki yorum şoyledir ;
(Daha sonra da uzerilerine taş yağdırmıştır ki, bir millet yok olup tarih sahnesinden silinmesi icin bundan daha şiddetli helÂk olamazdı. Hz. Lut’un kavminin helÂk edilişi Cebrail a.s.’ın aldığı emir uzerine bu kavmin kasabalarının yukseğe kaldırıldıktan sonra alt ust ederek yere carpmasıyla gercekleşmişti.)
“İşte bunda duşunen ferasetli kimseler icin ibretler vardır.” (Hicr sûresi 75. Âyet)
“O şehrin harabeleri bir yol ustunde hÂl durmaktadır.”(Hicr sûresi 76. Âyet)
“Hakikaten bunda iman edenler icin bir ibret vardır.”(Hicr sûresi 77. Âyet)
Soz konusu altı ustune getirilen kasabalar, Kudus’e yakın olan olu denizin (lut golu) alt kıyısında ve yol uzerinde olan harabe halindeki, (Sedum ve amura) kasabalarıdır.
“Biz dileseydik herkese hidayet verirdik. Fakat cehennemi hem cinlerden (şeytanlardan) hem insanlardan bir kısmıyla dolduracağım diye benden kesin soz cıkmıştır.”(Secde sûresi 13.Âyet)
Yuce Rabbim hepimizi Kuran ve peygamber yolundan ayırmasın. Hepimize dunya ve ahiret guzellikleri nasip etsin. Hepimizi peygamberimiz s.a.v. me Cennette komşu eylesin.
Sevgiler ve saygılar. Hoşca kalın. Mekkavi…
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Yatak odasında İslÂmi Kurallar…