Intermittent Fasting nedir? Buyume hormonu nasıl tavan yapılır? Yağ yakımı ve bulk
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Intermittent Fasting nedir? Buyume hormonu nasıl tavan yapılır? Yağ yakımı ve bulk
-
07-10-2019, 11:32:22I.F diyeti turkcesi Aralıklı oruc deniliyor. M.berkhan tarafından populer edildi. Bu tur minimum oğun diyetleri daha oncedende biliniyordu ancak kimse m.berkhan kadar ustune gitmemişti. Diyetin ana mantığı gun icindeki 8 saatlik surecte gereken kalorileri alıp diğer saatlerde ac kalıp buyume hormonunu tavan yaptırmak ve yağ yakımını maximum dereceye cıkarmak. Bu dietin, daha doğrusu yaşam biciminin detayı cartı curtu, onu bunu yeme şartı yok. Kendi macrolarınıza, kendi hedefinize gore belirleyeceksiniz. Yağ yakımında nasıl dondurma yiyorum? Gun boyu duşuk glisemik indeks+ 30-40 gr lifle beslenerek macroyu tamamlıyorum ama 600kcal kalori acığım oluyor. 600 kalori benim acımdan riskli. Dondurma yiyerek 300 kalori acık bırakıyorum ve gunu tamamlıyorum. IF de en iyi sonuc 8 saat beslenme 16 saat aclık ile alınıyor. Saatleri kendinize gore ayarlayabilirsiniz. (16 saat tutamam diyen varsa sorun yok. 10-12 saatte ideal) 13:00 – 1. oğun (gunluk kalorinin %20′si alınıyor) egzersiz 17:00 – 2. oğun (gunluk kalorinin %50-60′ı alınıyor) 21:00 – 3. oğun (gunluk kalorinin %20-30′u alınıyor) Kalori alımını yukardaki verdiğim linkten IF calculator ile yapabilirsiniz. Genel olarak mantık kilo başına 2gr protein, 1gr yağ ve ihtiyac duyulan karbonhidrat miktarı. Burda hangi oğun olursa olsun antrenman sonrası kasların yapım ve onarımdan ve anabolik penceresinden faydalanacağımız icin yuksek kalorili bir oğun yapmamız bizim onemli. Ac karna idman yapıyorsanız(ac karna idman yaptıktan sonra beslenenler insulin direncinde buyuk ilerleme kaydedilmiştir, aşağıdaki kaynaktan inceleyebilirsiniz.) 1. oğunde en yuksek kaloriyi alın.(%50si kadar) Veya 2. oğunden sonra gidiyorsanız 3. oğun tum kaloriyi alın vs. Ac kaldığınız saatlerde kahve,su, sade soda icebilirsiniz. Light kola ve gazozlar insulini tetikleyebilir (henuz araştırma yok) yinede işi şansa bırakmayın. IF yapan deneklerin idman sonrası buyume hormonu tavan yaptığı ve kandaki insulin direnci(glukoz) serumunun azaldığı tespit edilmiştir. Ayrıca IF diyeti ile yağdan zengin beslenenlerin kotu kolestrol ve triglesitte duşuş tespit edilmiş, leptin hormonu aktivesi ile maksimum yağ yakımı ve Vucuttaki serbest radikallerin azaltıldığı, 3 oğun ile 6-7 oğun beslenenler arasında metabolizma hızı acısından fark olmadığı tespit kanıtlanmış. Ayrıyetten insulin-benzeri olan IGF-1 hormonu da azalıyor. Buda kanseri ve yaşlanmayı yavaşlatır/onler 1. ve 4. hafta arasında GH yukselişini ve insulin direncinin duşmesini aşağıdaki grafikten inceleyebilirsiniz. Duzenli olarak IF yapanların sonucları; __________________