Protein destekleri, kas kutlesini artırmak icin zorunlu olmasa da, gunluk 400 gramlık protein ihtiyacını yemeklerini kendisi pişirerek alabilen biriyle tanışmadım henuz. Gunluk *protein ihtiyacınız 200 gramdan fazlaysa size onerim, protein tozu kullanmanız yonunde. Boylece amaclarınıza ulaşmanız gercekten kolaylaşacak. Buna ek olarak, kuruşu kuruşuna hesaplandığı zaman, protein tozları ve oğunlerin yerine kullanacağınız karışımlar fiyat bakımından doğal gıdalardan daha ucuza geliyor. Beni yanlış anlamanızı istemem cunku benim duşuncemde protein tozları hala ilavedir. İlave de normal beslenme planına yapılan eklemeler demektir. Bunu uzerine basarak soyluyorum cunku herhangi bir beslenme planının odak noktası doğal gıdalar olmalıdır. Doğal gıda, protein tozlarına gore daha iyidir cunku protein tozlarından alınamayacak daha başka besinleri barındırmaktadır. Beslenme planınızdan alacağınız *proteinin coğu et, balık, kumes hayvanları ve yumurtalardan *gelmelidir. Fakat gelin gorun ki tum protein ihtiyacınızı doğal gıdalardan sağlamaya calışmak her zaman pratik veya elverişli olmuyor, ozellikle de gunluk protein ihtiyacınızı karşılamak icin 6 veya daha fazla oğun yemeniz gerekiyorsa… Uzerine basarak soyluyorum, en uygun kas kazanımı icin kendinize koymanız gereken limit gunde 3 sefer veya toplam yemeğinizin %40`ı oranında protein tozu kullanmaktır. Bazıları buna `sınırı aşmak` diyebilir ve ben de buna itiraz edemem doğrusu. Buradan almanız gereken temel fikir şudur; gıdalar ve ilaveler, ihtiyacınız olan protein miktarını da kapsayacak şekilde, gunluk*beslenme*gereksiniminizi tamamlamak icin gereklidir. Ozellikle de doğuştan aşcı değilseniz! Kısacası protein tozlarının sağlam bir egzersiz ve beslenme programının yerini alabileceğini duşunmek gibi olumcul bir hatayı asla yapmayın. Dozunda bir kullanım ile onlardan faydalanmayı da ihmal etmeyin. Kaynak __________________