spordan sonra kalori yakımı
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- spordan sonra kalori yakımı
-
07-10-2019, 11:09:16Arkadaşlar benim 2-3 kilo fazla var. Spor yapmıyorum ama kas oranın falan bayaa iyi. Evde muzik acıp dans ediyorum nabzım 120-130 arası oluyor 30 dakika falan dans ediyorum. Sonra ayakta dinlenmeye geciyorum 15-20 dakika boyunca dinlendiğim halde nabzım 115-120 arası seyrediyor bilerek ayakta duruyorum 30 dakika dinlenmenin ardından kalp yavaş yavaş 120 lerden 110 a sonra da 95 lere iniyor.. Aslında oturursam nabzım anında iner fakat vucut o an ayakta olduğu icin haala tehlike devam ediyor sanıyor ve kan pompalamaya devam ediyor. Sorum o esnada vucut hala kalori yakar mı zaten her anımızda yakıyoruz. Ama ekstra bir kalori yakımı oluyor mu spordan sonra onu merak ediyorum. Sonucta spor yaparken nabız 130 bazen 140 a cıkıyor dinlenmeye gecince hala 120 lerde devam edip 20-30 dakika sonra yavaş yavaş iniyor. Beyin, spor yaptığımızı bilmez onemli olan kalp atışlarıdır. Spor yapsakda yapmasakda kalp ne kadar hızlı atarsa o kadar kalori yakarız diye tahmin ediyorum tabi daha bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Cok hızlı nabızda iyi bir şey değil diye biliyorum o zaman vucut kendini tehlikeye programlayıp yağdan değil karbonhidrat tan yakmaya başlıyor. __________________