Antrenmana Odaklanmanın 5 Kuralı
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Antrenmana Odaklanmanın 5 Kuralı
-
07-10-2019, 11:08:19Odaklanmak ve calışma esnasında dikkatinizin dağılmaması icin 5 yol Zamanınızın coğunu salonda gecirmelisiniz! Boylece rahatsız edilmekten korunmuş olursunuz. Odaklanmak icin 5 yontem Soz konusu spor olunca, gunumuzun dunyasının meşgul olduğu apacıktır. İyi bir vucuda sahip olmak icin sadece fiziksel değil, zihinsel olarak da kuvvete ihtiyac vardır. Bunun anlamı, rahatsız edecek faktorlerden uzaklaşmaktır. Şimdi odaklanma vakti! 1. Hedefiniz konusunda net olun ve ongoru sahibi olun! Spor salonuna girdiğinizde hedefinizi kafanızda canlandırın. Hep buyuk resmi gorun, yaklaşan yarışmayı, muhteşem bacakları ve beş kilo vermeyi duşunun. Kendinize uzun vadede hedefler koymak yerine bench press yaparken 2.5 kg fazla koymaya, gecen haftadan 2 dakika daha fazla koşmaya veya 50 kalori daha fazla yakma gibi kısa vadeli hedefler koyun. Bu kısa vadeli hedefler, amacınıza daha net bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Aklınızı mucadeleye hazırlayın ve hicbir şeyin sizi durdurmasına izin vermeyin. 2. Doğru zamanlayın “İş problemlerinizi eve getirmeyin” derler. Aynı şey spor salonları icin de gecerlidir. Endişeli olmak, spor salonunda calışırken kotu etki yapabilir. Spor zamanını hicbir şeyin sizi rahatsız etmeyeceği bir ana denk getirin. Kendi adıma ben, spora oncelik verme prensibi uzerine calışıyorum, sabah ilk işim spor yapmak oluyor. Bu şekilde gunun diğer zamanlarında beni başka bir şeyin bozmasına izin vermemiş oluyorum. Tam bir konsantrasyon elde etmiş oluyorum. Optimum antrenman yapacağınız zamanı keşfedin, gun icinde en cok enerjiye ve isteğe sahip olduğunuz zamanı belirleyin ve o şekilde calışın. Boyle bir zaman yok diyorsanız, sizi motive eden şeyleri tekrar gozden gecirmekte fayda var. 3. Muzik listesi kullanın Eminem “İstediğiniz şeyi elde etmek icin tek kurşununuz ya da tek fırsatınız olsa, bunun icin savaşır mısınız yoksa kacıp gitmesini mi izlerdiniz?” dediğinde aklımda bir şeyler uyanıyor. Gozlerim parıldıyor ve ellerim halteri daha bir sıkı kavrıyor. Ve tam o anda “Yakalamak istiyorum!” diye bağırasım geliyor. Ne icin antrenman yaptığımı kendime hatırlatıyorum. Bu, seti bitirmek icin ekstra kuvvet oluyor. Bu makaleyi okuyorsanız, tahmin ediyorum sıkı calışıyorsunuz ve ciddi hedefleriniz var. Hislerinizle eşleşen bir calma listesi yapın kendinize. Burada yoga yapmıyoruz o yuzden sozleri ve muziği sizi havaya sokan bir şeyler hazırlayın. Odaklanın ve kalbinizin, kaslarınızın calışmasına izin verin. 4. Hareketi benimseyin Formunuza odaklanmıyorsanız, o zaman sakatlanma riskine kafayı takmış durumdasınız demektir. Yoğunluk hissetmeden once egzersiz bolumunu tam layığıyla yerine getirme konusunda uyanık olun. Egzersizde calışan kaslarla iletişim kurun ve antrenman sırasında onları hissedin. Tekniğinize odaklanırsanız, sizi başka hicbir şeyin rahatsız etmesine izin vermez ve hedefinize kanalize olursunuz. Spor salonunda ayna olmasının bir nedeni vardır. Formunuzu kontrol eder, gelişiminizi izler, daha sıkı calışma sağlar, amacınızın dışına cıkmaktan korunur ve arkanızdaki kişinin ne kadar ağır kaldırdığını gormuş olursunuz. 5. Amacla Hareket Edin Spor salonuna giderken bir oyun planınız yoksa, yuksek ihtimalle vaktinizi boşa harcıyor olacaksınız. Oyalanmak icin kapıyı ardına kadar acık bırakmış oluyorsunuz. Calışmak icin program yapın, tempo, hız, ağırlık gibi faktorleri belirleyin. Boylece calışırken, işinizi bilincli yapıyor olacak ve odaklanacaksınız. Orada oturup amacınızın ne olduğunu duşunmek işe yaramaz. Kaynak __________________