selamunaleykum,
arkadaşlar biliyorum başlığın işaret ettiği konu gercekten cok kapsamlı ve uzerinde konuşulması icin gercek manası ile bir uzmanlık gerektiren bir konu.
Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in sunneti ile zirveye ulaşmış insanın hayata karşı duruşu takdirinizdir ki buyuk bir onem taşımakta. Bu fiziksel gorunum veya aksesuar taşımanın otesinde bir mantalitenin, islamın amacladığı insan beyninin dış dunyaya tezahuru olması itibariyle bireysel, ailesel, toplumsal ve en geniş manası ile evrensel buyuk onemler barındırmaktadır. Bu bir davranışın, giyimin, reflekslerin, sevinişin, calışmanın, yardımlaşmanın en onemlisi gercek manada insan ve Allah ın
sevdiği bir kul olmanın yolu olsa gerektir.
Benim size sormak istediğim bir kac soru var. Bu sorular sizi yargılamak amaclı değil aksine benim bir kac gundur boğuştuğum gercekliklerin aktarılmasını amaclıyor.
Acaba kacımız gecmişe bakıp yanlışlarını anlamlandırabiliyor?
Acaba kacımız bu yanlışları musluman kardeşlerinin, kendi cocuklarının yapmasından endişe duyuyor?
Acaba kacımız kendisi ile aynı yolda ilerleyen musluman kardeşleri ile omuz omuza vermek istiyor?
Acaba kacımız bir musluman kardeşinin toplumda yuksek bir merteye gelmesine katkıda bulunmak istiyor?
ve en onemlisi, kacımız gercek manası ile kardeşlerinin yardımına koşma cabasında?
Bu soruların cevabını bulma cabası icerisindeyim ve şoyle sonuclara ulaşmaktayım. doğru veya yanlış, şuphesiz en iyiyisini ve doğrusunu Allah (c.c.) bilir:
1. Bir musluman kendisinin bir yoldan gecerken elde ettiği tecrubeleri diğer musluman kardeşleri ile paylaşmalı ve onların bu yoldan rahat bir şekilde gecmesini sağlamalı.
2. Yardımlaşma dilenci ve fakirlere yardım yapmak değil sadece, daha evlası uretken beyinlere yol gostermek ve tecrube aktarmak.
Bu sonuclar ile kişinin kendisine ve cevresine yapacağı iyilikler dunyayı sosyal bir vakıf ortamı ve tum insanları tecrube ile yonlendirilmesi gereken bireyler olarak gormek gerektiğini şekillendirdi aklımda.
Sizin de goruşlerinizi merak ediyorum?
l
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İslami cercevede muslumanın hayata karşı duruşu...