20 yaşında ticaret lisesi mezunuyum ve bir şirkette muhasebecilik yapıyorum.
İşyerine 30 yaşında evli bir bayan geldi.Herkesle samimi ve yuz goz oldu.
Bense onceleri mesafeli davrandım.Sonraları bu hanım bana bazı sorular sormaya başladı.Bende cevapladım.Bir sure sonra yakınlaşma oldu. Sohbetler giderek
Samimileşti.Manevi dunyam değişti.Kitap okuyamaz, ibadetlerimi aksatır oldum.
Şimdi onun başka insanlarla aşırı samimiyeti sinirlerimi bozuyor.İşten ayrılamadım.
Bozulan ayarımı nasıl duzeltebilirim?
Sevgili aslan’ım…Yanlış yapmışsın ormanların kralı…Bir kere evli bir hanım.
Durulacak noktayı bilmen gerekir.Başkalarıyla yuz goz olması hangi olculer ve cerceve
İcinde olursa olsun sana yakışmazdı , seni bozardı.
Ayrıca sen kactıkca uzerine gelecekti.Dini yoldan gelmesi en kolaydı.Sende şeytanın
Sağdan vurmasını fark etmemiş irşat, tebliğ adına tuzağa duşmuşsun.Hani ne oldu
Şimdi. Dini oğreti bitti mi?Başka bilgi istemiyor mu?Tum kitapları ezberledi butun
Tefsir, siyer, hadis, fıkıh ilmini yuttu mu? Yoksa amacı sana iskele ve kopru kurmaktı
Da bunu gercekleştirdiği icin seni değerlerini mi kullandı. ?Evet neresinden baksan yanlış.
Başta senin acından iyi niyetle başlamış gorunuyor; ama hic olmadı.Sonuca bakarak bunun
Yanlış olduğunu anlaman gerekirdi.Ateşi koz olarak eline al ve dayanabildiğin kadar elinde tut.Dayanamıyorsan at.Seni yaksa da doğrusu bu zira…Ve iş bittikten sonra şoyle de:
“Evet cok zor oldu bu iş ama, bir de ya o gercekten benim hayat arkadaşım olsaydı!”Bence
Allah’a Şukret…Hatta kurban kes fakir fukaraya dağıt.Sen boyle yolda kalanlardan olamazsın.Aslan kardeşim.Haydi gayret.Kal sağlıcakla.( Zaman gazetesi ekinden )
Şeytan hic bir gunahı " Gunah " diye ,o adla yaptırmaz, mutlaka bir mazeret buldurur!
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Başkasını duzeltecekken kendim bozuldum