Vucut Geliştirmeye Nasıl Başlanır?
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Vucut Geliştirmeye Nasıl Başlanır?
-
07-10-2019, 10:34:37Vucut *geliştirme,*dunyanın en buyuk ve en eski sporlarından biridir. Bu; sizi sağlıklı yapar, iyi gorunmenizi sağlar ve size guven verir. Vucut geliştirmenin en iyi tarafı ise herkesin yapabilmesidir. 20-50 yaşında olsanız da yapabilirsiniz. Kadın ya da erkek olmanız da fark etmez. Ama bazen dunyanın en zor sporlarından birine donuşebilir. Acemi bir vucut geliştirmeci bugun spor salonuna gidip ertesi sabah uyandığında ise “Schwarzenegger” gibi olduğunu umut eder. Bircok insan vucut geliştirmeye nasıl başlayacağını merak etmektedir. İşte bazı oneriler: Hedefinizi belirleyin. Amacınızın ne olduğunu belirleyin.*Herkes vucut geliştirmeye başlayabilir, fakat hepimizin farklı nedenleri vardır. Makul hedefler oluşturmaya calışın. Sonuc ne olursa olsun yeni başlamış bir vucut geliştirmeci olarak niye başladığınıza karar vermelisiniz. (yağ kaybetmek, kilo almak,*kas yapmak,*fitness modeli olmak,*profesyonel* bir vucut geliştirmeci olmak ya da sadece forma girmek) Başlamadan once hedefinizi belirlemeniz gerekmektedir. Bu, başarmanız *icin cok daha kolay olacaktır. Belki de daha yuksek bir hedefe sizi teşvik edecektir. Başlamak icin kendinizi hazırlayın. 1. Bir spor salonu bulun. • Vucut geliştirmeye yeni başlayan biri olarak evinize yakın bir* spor salonu*bulmanız daha iyi olacaktır cunku yuruyerek ona gidebiliyor olmanız,*tum mazeretleri yenmenize *yardımcı olacaktır. Spor salonu atmosferi cok onemli bir anahtardır cunku sizin icin daha iyi sonuclar vermesi icin daha fazla konsantre olmanıza yardımcı olur. • Sizin icin neyin daha iyi olduğunu kendinize sorun. Eğer acemi bir kadın ya da erkek vucut geliştirmeci iseniz, kişisel bir *antrenoru olan bir spor salonunda eğitilmeniz hedefinize ulaşmak icin size yardımcı olacaktır. 2. Bir eğitim partneri bulun. • Vucut geliştirme sporunun, yeni başlayanların baş edemeyeceği bircok zorluğu vardır. Yeni başlayanların %90’ı yağ kaybetme, kas yapma, kilo alma, fitness modeli olma gibi hedeflerine ulaşamayabilir cunku vucut geliştirmeye yeni başlayanların ihtiyacı olan *motivasyon* ve desteğe sahip olamayabilirler. • Sadece % 10′u gercekleşebilir ve kendi hedeflerine ulaşabilir. Bir acemi kadın vucut geliştirmeci duşunun. Herhangi bir yardım olmadan eğitildiğinde başarılı olabilir mi? Tabiî ki hayır ama herkes kişisel bir antrenore sahip olamaz. O yuzden eğitim partnerinizin olması cok onemlidir. Ozellikle yeni başlıyorsanız. • Sizinle aynı hedefi olan bir arkadaş bulun. Spor*salonundan da bir suru arkadaş bulabilirsiniz.*Eğitim partneriniz size hedefe ulaşmak icin gereken destek ve motivasyonu verecektir. Yardım alın. Yeni başlayan bir vucut geliştirmeci olarak yardım almalısınız.*Bircok spor salonu, vucut tipinize gore yonlendiren, ne yemeniz gerektiğiniz soyleyen ve hedeflerinize ulaşmak icin eğitim planı hazırlayan *kişi sel*antrenor* hizmeti sunar. • Ayrıca diyetiniz hakkında*doktorunuza başvurmanız gerekir. Ozellikle yeni başlayan bayanlar; onların cok ozel bir dikkate ihtiyacı vardır. Biraz bilgi alın. Acemi bir vucut geliştirmeci olarak almak zorunda olduğunuz en onemli adımlardan biri bilgidir. • Hedeflerinizle ilgili onemli olan beslenme gibi konular hakkında bilgi toplayın ve bu sizin gelişiminizi,vucut tipinizi nasıl etkileyebilir ve size uygun ne tur besinler ve vucut geliştirme takviyeleri kullanmalısınız araştırın. • Hedefinize gore sizin icin vucut geliştirme *eğitim*programı bulun. • Tum bu bilgiler, hedefinize ulaşmanız icin size yardımcı olacak ve onu nasıl geliştirmeniz gerektiğini size oğretecektir. 1. Umutlarınız buyuk olsun. • Vucut geliştirmeye yeni başlayanların %90’ı High Hopes hilesine başvurur. Herkes bugun spor salonuna gidip, ertesi gun Arnold gibi uyanmak ister ve birkac ay sonra hayal kırıklığına uğrar. Durur ya da hızlı kas yapmak icin bazı takviyeleri almaya başlar. Bu, ozellikle yeni başlayan erkekler icin cok tehlikelidir. Ayrıca yeni başlayan kadınlar da eğer istediğine cabuk ulaşamazlarsa, mesela yağ kaybedemezse, hayal kırıklığına uğrar ve eğitime son verir. Sabırlı olun, sıkı calışın ve istediğinizi elde edin. 2. İlk hafta ağrısı • Hepimizin gunluk*aktiviteleri vardır ve bu aktivitelere vucut geliştirme gibi yeni bir aktivite eklediğimizde, vucudumuz bir sure ağrır ve vucudumuzda acı hissederiz. Yaklaşık 1 hafta sonra acı kaybolacaktır. Benim tavsiyem sadece sabırlı olmanızdır cunku 1 hafta icinde acınız gecmeye başlayacaktır. 3. Gıda sorunu • Her vucut geliştirici kadın ya da erkek, yediklerini değiştirmelidir. Daha once de soylediğimiz gibi beslenme, her bir sporda cok onemli bir faktordur ve vucut geliştirmede daha cok onemlidir. Yeni başlayanlar kilolarına gore, eğitim programlarına gore ve vucut tiplerine gore oğun sayısını 3′ten 6 veya 7′ye yukseltmelidir. • Bu sorunda başarılı olmak icin, once sizin icin en iyi diyetin yukarıda belirtilen unsurlara bağlı olarak ne olduğunu doktorunuza danışın. İkincisi, yemek oğununuzu 3 buyuk oğunden 6-7 kucuk oğune boldukten sonra bir sonraki seviyeye gecin.Yeni başladığınız icin zorluklarla karşılaşabilirsiniz ama bir sure sonra bu sorunları cozmuş olacaksınız. • Başarılı olmak icin elinizden geleni yapın. 4. Yaralanma zorluklarıyla karşılaşma • Coğu yeni başlayan vucut geliştirici*bu sorunla karşılaşabilir. Yaralanmalar butun sporcuların ortak bir sorunudur ama vucuda yerleşen fiziksel ve*psikolojik stres*nedeniyle vucut geliştirme topluluğunda oldukca yaygındır. Yaralanmalar elde ettiğiniz kazanımları kaybetmenize neden olabilir. Egzersizleri kacırmanıza,*kotu uyku*alışkanlıklarına ve hatta hedefinizi ulaşamamanıza neden olabilir. Yeni başlayanlara tavsiyem,sabırlı olun, sıkı calışın, vucudunuza dikkat edin ve bu sorunu aşın. 5. Doktorunuza sormadan diyet haplar kullanmayı denemeyin, cunku bu yeni başlayan adaylar icin yaygın bir hatadır ve vucudunuzun zarar gormesine sebep olabilir. Bu yararlı ipuclarını goz onunde bulundurun. 1. Enerjinizi yuksek tutun.*Yeni başlayan biri olarak hedefinize ulaşana kadar her zaman kendinizi*motive*etmelisiniz, cunku motivasyonunuzu kaybederseniz hedefinizdeki son cizgide yolunuzu kaybedersiniz. 2. Surecinizi izleyin. Tum yeni başlayanların denemesi gereken guclu araclardan biridir. Surecinizi kaydedin ve notlar alın. Hedefinize ulaşmak icin size yardımcı olacaktır. 3. Gerekli aracları satın alın. Bu size hedefe ulaşmak icin iyi bir destek verecektir. • Gıda kılavuzu • Gıda olceği • Yağ kesme makinesi •*Spor cantası Altın kurallara uyun • Sıkı calışın • İyi yiyin • İyi uyuyun Kaynak __________________