Barfiks Ceşitleri
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●45 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Barfiks Ceşitleri
-
07-10-2019, 10:29:10Komando Barfiksleri İster inanın ister inanmayın, komando varyasyonları benim ilk barfikslerle tanışmamdı. Kucuk bir cocuk olarak Rocky filmlerinde Stallone’yi barfiks cekerken izledim ve daha sonra onları uygulamak icin mahallemdeki parka koştum. Bu varyasyon kollar ve ust sırta olduğu kadar goğuslere de vuruyor ve vucudunuzun ve gobeğinizin tum ust kısmını vucudunuzu pozisyonun dışında etrafında dondurmeyi denemekten korumak icin cekmek zorunda kalıyorsunuz. Bir elinizle alttan tutuş sağlayın ve diğeriyle ustten tutuş sağlayın. Başınızı bir tekrar icin demir cubuğun bir tarafına cekin ve daha sonra ikinci tekrar icin demir cubuğun diğer tarafına cekin. Başarısız oluncaya dek arzulanan sayıda tekrarları uygulayın. Her biri herhangi kas dengesizliğinden kacınmak icin hangi el altta veya ustteyse değiştirmeyi tavsiye ederim. Komando barfiksini tutuşlarınızı kontrol etmek icin egzersizleri kalın demir cubuklarda deneyin. L Oturuşu Barfiksi L oturuşu barfiksi bir cocuk olarak sık sık beden eğitiminde uygulamak zorunda olduğum bir turdur. L Oturuşu barfiksi zordur, cunku bacak pozisyonu size yardım etmesi icin daha fazla kası birleştirmeye sizi zorlayarak onunuzde cekim merkezinizin yonunu değiştirir. Askıda bir L oturuş pozisyonundan başlayın, hareket edebildiğin kadar L’yi surdurmeye calışarak tum vucudunuz gergin ve bacaklarınız duz olsun.*Onunuzde bacaklarınızın ağırlığıyla beraber, gobeğiniz, omuzlar ve ust sırtınız hareket boyunca L oturuş pozisyonunda durmak icin cok daha fazla calışmak zorunda kalacaktır. 1.5 Tekrarlı Barfiksler Bu kesinlikle benim rutin antrenmanlarımda barfiksle ilgili bir tekniğim olmuştur. 1.5 tekrarlı barfiks, olu bir askıdan başlamayı, ceneniz demir cubuğun ustune gelene kadar barfiksi uygulamayı, yavaşca yarım yol inmeyi ve yarım saniye bu pozisyonda durmayı ve daha sonra kendinizi olu askı pozisyonuna duşurmeden once bir kez daha cenenizi demir cubuğun uzerine cekmeyi icerir. Bu sizin ilk tekrarınızı oluşturur. Kaynak __________________