Her şeyden once herhangi bir spor dalı ile uğraşmanız guzel ama spora başlarken sebeplerini , getirilerini ve sonuclarını iyi duşunun kendinizi hazırlayın. Oncelikle bu spor cok nankordur 1 yılda yaptığın vucut yazın cıktığın 1 ay tatilde gider. Her seferinde biraz daha gelişmek icin supplementlere bir suru para verirsin bir yerde tıkanıp kaldığında sonuc alamadığın noktada onune ilaclar cıkar kullanırsın veya kullanmassın senin kararın ama onemli olan bu sporu hastalık derecesine getirmemek. Sonuc olarak yaptığın onca calışma ve kullandığın destekleri bıraktıktan sonra sana kilo, yağ , yorulmuş bobrekler ve karaciğerler olarak geri doner... Şimdi bakıyorum doğal olarak spora başlıyorlar bir sure sonra supplementleri diziyorlar, bu takviyeler bittikten sonra spora gitmek istemiyorsun cunku istemeden de olsa bu takviyeler senin motivasyon kaynağın olmuş oluyor. Arkadaşımdan ornek vereyim 55 kilo'da spora başladı girmediği kur kalmadı vucut olarak istediği estetik kıvama geldi şimdi bakıyorum kışın fitness modele benzeyen vucut yazın mahmut abi moduna girmiş gobek ozgurluğunu ilan etmiş geride kalan bicimsiz iri bir vucut. Hadi bir ornekte kendimden vereyim 2.5 yıldır vg yapıyorum 3 haftadır tatil, sıcak vs. dolayısı ile gidemiyorum 90 kiloda bastığım bencte 70 kilo zor girdim .. Eğer bu spor ile ilgili amacınız yoksa filmlerde oynamayacaksanız , artist değilseniz, pro. olarak uğraşmıyorsanız boş yere kasmayın spor olduğunu ve boş yere para dokmemeniz gerektiğini bilin ve ona gore yapın __________________