Merhabalar, Yaklaşık olarak 3 aydır body yapıyorum. Daha henuz 17 yaşındayım ancak yakında kemik gelişimi durucak. Yapabildiğim kadar yapmak istiyorum. Bu gidişle toz ve diğer urunleri kullanıcam. Şuana kadar hicbir şekilde toz vb. urun kullanmadım. Proteini tamamen doğal yollardan ( sut,yumurta,et vb. gıdalardan ) almaya calıştım. Small tshirtleri tam doldurabiliyorum ancak medium biraz bol olsada normal oluyor. Ancak şoyle bir sorunum var omuzlarım geniş değil ve kalcam,belim cok kalın. Doğal olarak ortaya kotu bir goruntu cıkıyor. Ne kadar omuz calışırsam calışıyım, omuzlarda hicbir şekilde genişleme olmuyor. Belde de bir incelme yok. Boşuna gidiyormuşum gibi hissediyorum. Bu durumu hocama danıştığımda fiziğinde bir sorun yok, calış daha iyi olur gibi cevaplarla geciştiriyor. Salonda omuz genişletme ve bel inceltme icin ozel bir program uygulamak istiyorum. Bu işten anlayan birisi bana hareket ve tekrar listesiyle beraber yazabilirse cok memnun olurum. Aşağıda fiziğimde ki sorunla ilgili 1-2 tane fotoğraf koydum. RESIM 1 RESIM 2 Resimlerde de gozuktuğu gibi kalca kemiği ve bel bolgesinde kalınlık var. Side bend, crunch gibi hareketleri hergun duzenli olarak yuksek miktarda yapıyorum. Side bend 250x2, crunch 25x4, leg raise 25x3 gibi. Bunun yanında hergun 30 dakika koşu gibi programlarıda denedim. Ancak belde ve kalcada hicbir incelme olmuyor. Omuzlarda ise; shoulder press, geniş barfix, side leteral raise, bent over rear delt row, inc shoulder press, one arm leteral raise vb. hareketler yapıyorum. __________________