Bilgi ve tecrubelerinizi paylaşırmısınız
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Bilgi ve tecrubelerinizi paylaşırmısınız
-
07-10-2019, 09:59:21Konuya goz atan herkese merhabalar Fitness eğitim salonuna kayıt olalı 5 gun oldu 4 gundur antremanlarıma gidiyorum (pazar gunleri kapalı) daha once spor gecmişim var ancak vucut geliştirme/fitness odaklı değildi kendi capımda kickboks antremanlarına gidiyordum toplam 5-6 ay yapmışımdır belki daha fazla duzenli olarak yapmadım malesef gene kendi capımda bir şeyler oğrendim tabiki 15-16 yaşlarımda başlamıştım 95 kilo olarak ilk ay kickboks antrenmanlarıyla (kultur fizik ısınma esneme hareketleri sonrası yumruk tekme şınav mekik vb guc dayanıklılık arttırıcı) temeldir antremanlar zaten bilirsiniz ilk ay 7 kilo verdim (haftada 3 gun antrenman) 88 kilo oldum boyum 170-175cm ardasındaydı o yaşlarda ilk aydan sonra duzenli tek tuk spor yaparak devam ettim yediğim ictiğim şeylere dikkat etmedim kilo vermek ya da almak icin uğraşmadım 85-88 arası gelip gittim acıkcası duzenli spor hevesini kafamda oluşturamamıştım sanırım bu yuzden neyse ki evet gorduğunuz uzere pek onemli değil sadece asıl merakıma gelmeden bunları yazmam gerekiyor diye duşundum bu kısmın sonuna geldiyseniz bunaldıysanız eğer ozur dilerim boyle bir niyetle yazmadım Şuan ise 19 yaşındayım 179-180cm boyundayım spor salonuna yazıldığımda 79kg olduğumu oğrendim dışardan bakıldığında kilo verdiğimi soyluyorlardı inanmıyordum kendi kendime zamanla bu kiloya duşmuşum bir şekilde gittiğim spor salonunda ilgili kişi daha once fitness ile alakam olup olmadığını sordu hayır dedim vucudumun toplu olduğunu soyledi daha once sporla ilgilenip ilgilenmediğimi sordu sonrasında bana yapacağım antremanı gosterdi 15dk bisiklet 20Kg ağırlık ile sırt ustu yerden destekli uzun minderin ustune uzanıp goğsumun uzerinde kaldırıyorum Goğuse baskı yapıyor Daha sonra gene 20kg ile bir alete giriyorum ona bench press deniyor diye duşunuyorum Ardından 20kg ile oturduğum minderden baldırlarımı Demir'e dayayarak destekle yukarıdan aşşağıya enseme doğru uzun demiri indirerek bir haraket daha yapıyorum Ardından yanındaki alete gecip 5kg ile destek ayağımı bir andım one atarak kollarımla baldırlarımda goğus sınırıma kadar kaldırarak bir haraket daha yapıyorum 20kg ile 2 tane bacak aletine giriyorum daha sonra 10kg ile -~~~- şeklinde demir cubukla baldırlarımdam goğus alt sınırıma kadar indirip kaldırıyorum daha sonra 60 defa mekik cekiyorum bana gosterilen antremanım bitiyor. (3 set 10ar defa aletler) Bundan sonra gene salonda ben 700-1000 defa ip atlıyorum 20 dakika bantta yuruyor ve koşuyorum. Sizce yaptığım şeyler uygun mu cunku ben oncelikle yağ yakarak 72kg olmak istiyorum ekmek hic yemiyorum haftada 2 veya 3 gun oğlen 250gr pilic goğsu 1 domates 1 salatalık 1 yumurta kibrit kutusu peynir tuketmeye calışıyorum akşam yemeği olarak ozen gostermiyorum evde pişen ne varsa artık mumkun olduğunca az yağlı yiyorum pilav makarna tuketmem gerekiyorsa yanında mutlaka yoğurtla tuketiyorum boyle devam etmeyi duşunuyorum kendime şuana kadar bir sorun hissetmedim sizce kilo vermem icin başlangıc olarak bu antremanlar yeterli mi veya sizler ne onerirsiniz neye dikkat etmemi istersiniz ne yapmaktayım kısacası bu konudan konuya atladığım net ve duzenli yazamadığım yaZıyı okuma ve sonuna gelene kadar sabretme zahmetini gosterdiğiniz icin gercekten teşekkur ederim bunun peşine bileğimizde tecrubenizi varsa benimle paylaşırsanız tabiri uygunsa tadından yenmez diyebilirim Hakkı'nızı helal edin. İyi forumlar __________________