Daha once sohbeti edildi mi bilmiyorum fakat bilmeyen arkadaşlar ve araştırma yapacaklara ışık tutması acısından guzel bir konu. Kahve ve yeşil cay ucuz bir supplement sayılabilir Acık nescafe nin kilosunu 40 doğal yaprak yeşil cayın kilosunu 30 liraya alıyorum. Bildiğiniz uzere kahve ve yeşil cay kafein iceren icecekler. Peki kafeinin bize nasıl bir faydası olabilir ? Araştırmalara gore antremandan once kafein alındığı zaman metabolizma %10 civarında hızlanıyor. Doğal olarak kan akışı da bir miktar hızlanıyor. Bu noktada tansiyon sorunu olan arkaşların tansiyonu yukselebilir dikkat etmeliler. Neyse kanın hızlanması kaslara daha cabuk daha fazla kan pompalanması demek kan icerisinde serbest halde bulunan yağ asitlerinin daha cok parcalanması vs gibi etkileri var. Bu noktada hem yağ yakımınız artıcak hem antremana daha iyi odaklanacaksınız ustelik %2-3 luk bir guc artışı yakalayacaksınız. Yeşil Caya gelince antremandan sonra kafein alınması kandaki glikojen miktarını arttıracağı icin dinlenme surenizde cok faydalı olacaktır. Lafı fazla uzatmadan kendi kullandığım şekli soylemek istiyorum. Antreman oncesinde (30 dk) whey protein icine 2 tatlı kaşığı (10gr kadar) nescafe koyuyorum. Ustelik prv marka olan cikolatalı tozumun tadını guzelleştriyor. Antreman sırasında su yerine onceden demleyip soğuttuğum yeşil cayımı iciyorum. Burada dikkat edilmesi gereken kilonuza gore ortalama 75 kg bir insan icin gunluk kafein alma miktarı 300 mg civarındadır. Bunu aşmayalım kendimize zarar vermeyelim. Umarım birilerine faydası olmuştur yazdıklarımın eyvallah. __________________