arkadaşlar zekatın onemi hepimizin malumudur ancak ben bunun pratik hayattaki işlerliğini gostermek istiyorum...zekat konusunu duşunurken hesaplardığım ve bunun sonucunda ulaştıklarımı paylaşmak istedim:
Turkiyenin en zengin insanlarını duşunun...
isimlerini vermek istemediğim bu şahısların mal varlığı:
5 milyar dolar olarak geciyor...
40'ta 1'ini hesaplarsak 125 milyon dolar ediyor...
bunu eşit bir şekilde fakir ailelere dağıtırsak 10 bin dolar olarak, tam 12500 aile eder...
ortalama olarak bir ailede 4 birey duşunurseniz (ki bu daha fazladır) tam 50bin kişi eder...
bu sadece bir kişinin toplumun ne kadarını etkileyebileceğinin bir gostergesi... bu zenginlerimizden daha onlarcasının olduğunu duşunursek ( 100 kişi olduğunu duşunsek 5 milyon kişi eder) zekatın ekonomik dengeyi sağlamak acısından onemini anlarız ki insanalarımızın fakirlikten kırıldıkları şu gunlerde...
bu zenginlerin verdikleri para maddi olarak da kendilerine bir zarar değildir (manevi olarak zaten buyuk bir kazanctır da) cunku para el değiştirdiği zmn alım gucu artan fakir insanlar bu paralarla yine bu zenginlerin mallarından alacaktır ve yol su elektrik olarak kendilerine donmuş olacaktır... arada sadece fakir zumrenin refahı artmış oluyor__
ayrıca: fakir insanlara parayla destek cıkmak onları belki hazırcılığa iter ve tukenir bu para sonucta... ama onlara surekli bir gelir sağlamak amaclı bu zekata ayrılacak parayla istihdam alanları acılabilir__
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- "zekatın etkisi" (hesaplamalarım)