21 tekniğini bilenler bilir. Bilmeyenler icin ornek vermek gerekirse, barbellcurl yaparken 7 tane tekrar yukarıdan ortaya kadar (hareketin ust yarısı), 7 tane tekrar aşağıdan ortaya kadar (hareketin alt yarısı) ve 7 tane hareketin aşağıdan yukarı tamamının yapılmasıyla toplam 1 sette toplam 21 tekrara yapılıyor. Vucut belli bir sisteme ve tekniğe alıştığı icin değişiklik yapmak olmazsa olmazlardan aslında. Bu kapsamda kas kazanımına yonelik 28 methodu devreye sokulabilir. (Bence beslenmeye bağlı olarak definasyon icin de kullanılabilir, Bu arada bu makale yaklaşık 8 ay once yayımlanmış ama araştırırken buldum, bilmeyenler icin yazıyorum ) 28 Methodu ne? Cok karmaşık bir şey değil 21 methodun bir adım ilerisi. İlk başta 7 tekrar tam hareket yapılıyor. 2. adım yoğunluğun en fazla olduğu adım kasların bir kısmını yordunuz bundan sonran hareketin hem pozitif (zorlanırken) hem de negatif (bırakırken) kısmında 5 e kadar sayıyoruz (minumum 3 sn olması yeterli bence) ve o şekilde bir 7 tekrar daha yapıyoruz bu sırada kaslar cehennem gibi yanıyor! Sonra 7 tekrar yukarıdan ortaya kadar (yarım hareket) ve son olarak da 7 tekrar aşağıdan ortaya kadar (yarım hareket) yapıp 28 tekrarı bitiriyoruz. Tabi kullanılan ağırlıklarda cok buyuk oranda duşuş oluyor. 5-7 tekrar yapılan maksimum ağırlığın %50 si kadar duşuş olabiliyor. Orneğin bench de 100 kg. ile 5-7 tekrar yapabiliyorsanız 28 tekrarı yaklaşık 50 kilo ile ancak yapabiliyorsunuz. En azından bende oyle oldu! Bir hareketi 3 setten fazla yapmamak gerekiyor, cunku kısa zamanda tuketiyor. Bu sistemi yuksek ağırlık calışma imkanı olmayan veya sakatlanma riskinden uzak duran veya sakatlanmış ve gecici bir sure hafif ağırlıklarla calışmak isteyen arkadaşlara uygun olacağını duşunuyorum. Kaslarda hic bir yanma hissetmeyen arkadaşlar bu sistemi deneyebilirler anında etki ediyor. __________________