Kas Gelişimi İcin Setler Arası Dinlenme Suresi
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Kas Gelişimi İcin Setler Arası Dinlenme Suresi
-
07-10-2019, 09:08:33Dinlenme surelerini daha az(30 saniye gibi) tuttugunuzda, agrılık kaldırmanın aerobik yag yakımı etkilerine ulaşacaksınız. Genel olarak bu, devirli calışma bir sistemi gibidir. Hernekadar kutle kazanmayı hedefleyen bir yol izlesemde, dogru soylemek gerekirse, bu ceşit bir antrenman sistemini pek kullanmadım. Bana gore bircok insan, biraz kas kutlesi inşa edip ve kardiyodan faydalanarak cok fazla yag yakmak icin ugrasıyorlar. Soru: Şunu anladım ki setler arasını kısa tuttugumda cok fazla yoruldugumu farkettim, ama biraz daha uzun bile tuttugumda, hep daha fazla performans gosterebiliyorum. Şimdi, daha cabuk yorulmak mı iyi bir şey, yoksa daha uzun sure dinlenmek mi ? Cevap:Antrenmanınıza yonelik amaclarınızı bilmeden bu soruyu cevaplamak zor. Ozellikle bacaklar gibi belli bolgelerin kaslı olması uzerine caba gosteren kadınları calıştırdıgımda, setler arasındaki dinlenme periyotlarını surekli değiştiriyorum. Dinlenme surelerini daha az(30 saniye gibi) tuttugunuzda, agrılık kaldırmanın aerobik yag yakımı etkilerine ulaşacaksınız. Genel olarak bu, devirli calışma bir sistemi gibidir. Hernekadar kutle kazanmayı hedefleyen bir yol izlesemde, dogru soylemek gerekirse, bu ceşit bir antrenman sistemini pek kullanmadım. Bana gore bircok insan, biraz kas kutlesi inşa edip ve kardiyodan faydalanarak cok fazla yag yakmak icin ugrasıyorlar. Cok fazla kutle kazanmak isteyenler antrenman programlarının ilk safhasında kardiyoyu cıkararak, kas inşa etmek icin, sadece optimal dinlenme suresine odaklanabilirler. Yine de, bu kardiyoyu tamamen bırakmanız anlamına gelmemeli. Aslında, Vince Delmonte No Nonsense Muscle Building de başta, biraz kas kutlesi kazanıp, antrenmadan sonra kardiyo yapmanızı tavsiye ediyor. Peki, kas kutlesi kazanmak icin, setler arasındaki optimal dinlenme suresi nedir?. Dinlenme suresini 1 dakika ve daha yukarısında tutarsanız, yapılan agırlık calışmasından kas gelişimi adına maksimal etki almak uzerine vucuda daha buyuk bir fırsat verme egilimi gosterilir. Setler arasında oksijen depolarının yeniden doldurulmasına izin vererek, diğer gelecek setler icin, vucuda olabildigince cok fazla anlık enerji sunma şansını garantilersiniz. BU da, daha fazla agırlık kaldırmanız ve maksimal kas gelişimi demektir. Şu da var, antrenman yogunlugunuza gore yenilenme suresini daha uzun tutabilirsiniz. Ama setler arası ortalama dinlenme suresinin 1-2 dakika oldugunu unutmayın . __________________