Cehennemden En son cıkacak kişi...

CEHENNEM'DEN EN SON CIKAN ADAM Cehennemden en son cıkan mu'min, gunahı kadar cezasını cekip de oradan cıkma iznini koparınca, kendini hemen dışarı atmak ister.Fakat her yanı yara bere icindedir; yuruyup gidecek dermanı yoktur. Duşe kalka, emekleye emekleye oradan uzaklaşmak ister. Cunku Cehennemin alevi arada bir yuzunu yalamakta, onu zor durumda bırakmaktadır. Cehennemden cıkınca, kendisini oradan kurtardığı icin once Allah'a hamdu sena eder. Gelmiş gecmiş hic kimseye bağışlamadığı şeyleri kendisine verdiğini soyler. O sırada uzaklarda bir ağac gorur. Cehennemin pis kokusu hala gelmektedir. Oradan bir an once kurtulmak icin Allah Teala'ya yalvarır: -Ya Rabbi! Beni şu ağacın yanına ***ur de golgesinden faydalanayım, meyvesinden yiyeyim; oradaki sudan icip hararetimi sondureyim.der Allah Teala ona şoyle buyurur: -Ey insan! Ben seni iyi bilirim. Şimdi istediğini versem, biraz sonar daha başkasını istersin. -Hayır istemem, ya Rabbi! diye kesin soz verir. Kulunun yapısını, dayanamayacagi bir şey karşısında verdiği sozu unutacağini cok iyi blen Kainatın Rabbi, onu istediği ağacın altına ***urur. Bu bahtiyar mu'min, yıllarca cektiği binbir azaptan sonar, en guzel yer sandığı bu mesirelikte dinlenip keyfine bakar. Fakat bir sure sonra, ilerde cok daha guzel bir agac gorur.Dayanamaz: -Ya Rabbi! diye yalvarır. Ne olur beni o ağacın yanına gotur de oradaki guzelliklerden istifade edeyim. Allah Teala ona verdigi sozu hatırlatır: -Seni oraya ***ursem, bir başka şey daha istersin. Buyurur. Kulunun huyunu bilmekle beraber, yine de onun isteğini yerine getirir. Daha sonra O mu'min Cennet kapısına yakın bir ağac gorur. O ağacın manzarası cok daha guzeldir. Dayanamaz, bir daha boyun buker. Oraya giderse baska birsey istemeyeceğine soz verir. Sonunda istediğine kavuşur. O ağacın bulunduğu yer Cennetin sınırında bir yerdir.Bir adım otesi Cennettir. icerideki bahtiyarlarin gulup şakımaları, eğlenmeleri dayanılacak gibi değildir. Cehennemden yeni kurtulan adam bir durur,iki durur. Rabbine bir daha boyun buker: -Ne olur Rabbim! Beni Cennete koy. der Kulunun niyazından, el acıp kendisine yalvarmasından pek memnun olan Cenab-ı Mevla: -Ey ademoğlu, acaba senin bu isteklerin nasıl son bulur? Sana cennette, dunya buyukluğunde, hatta dunyanın on misli buyukluğunde bir yer versem, razı olurmusun? Bu soz adeta zavallıyı perişan eder. Cunku o, Cennetin tamamen parsellendiğini, herkesin yerini tuttuğunu, ona bir evlik bile yer kalmadığıni sanmaktadır.Ona gore Allah'ın bu teklifi olacak şey değildir.Hayretle sorar: -Ya Rabbi! Sen alemlerin Rabbi olduğun halde benimle alay mı ediyorsun? Allah cevaben şoyle buyurur: -Ben seninle alay etmiyorum. Fakat ben dilediğim herşeyi yapabilirim. Hadis-i serif (Buhari,Rikak 52/Muslim,iman 312/Tirmizi, tefsir 33/Ahmed bin hanbel) -------- Bu noktada durup duşunmek gerekiyor.Allah teala Cehennemden cıkan en son kişiye bu kadar buyuk nimetler veriyorsa acaba direk cennete girenlere ne kadar buyuk nimetler hazırlamıştır duşunmek gerek ya cennette zirve noktalara erişen sabikunlara (onculere). Allah'in resulu (sav) bir hadisi serifinde cennetteki bir kulaclık yerin dunya ve icindekilerden daha hayırlı ve guzel olduğunu beyan ediyor.Allah bizlere rızasını kazanan ve neticede cennettlerin en zirvesi olan firdevse girecek ameller işlemeyi nasib eylesin. -Bilginin zekati onu paylasmaktir

Ozet ; ben size 1 cumle ile anlatayım . Yani arkadaşlar herşeyin fazlasını istemeyin şukur edin..