Tarcın kullanın. İştah probleminiz varsa, yemeden duramıyorum diyorsanız, size tarcını tavsiye ediyorum. İştahınızı buyuk olcude tıkayacaktır. Ceşitli bitkisel caylar icin. Orneğin sinameki, yeşil cay, balık otu, biberiye vb. bitkisel cayları duzenli kullanarak yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Bu tip bitkisel cayların su atıcı ve yağ yakıcı ozellikleri vardır. Yağsız icecekler tercih edin. Sut, ayran vb. gibi sıvı gıdaların yağsız olanlarını tercih ediniz. Ayrıca gunluk yarım litre sutun gunluk kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacağını da unutmayınız. Kırmızı etlerden vazgecebilirsiniz. Onun yerine beyaz etleri tercih etmelisiniz. Kırmızı etler beyaz etlere gore cok daha fazla yağlıdır. Zencefil tuketin. Zencefil, iceriğinde bulunan gingerol sayesinde, metabolizmanızın calşma hızını arttıracaktır. Aynı zamanda da sindiriminizi de hızlandıracaktır. Termojenik besinler tuketin. Vucut ısınızı arttıracak besinler tercih edin. Orneğin; kırmızı biber. Kırmızı biber vucut ısınızı arttırarak yağ yakımınızı hızlandırır. Enginar seviyorsanız eğer bol bol yiyebilirsiniz. Enginarın su atıcı ozelliği olup, tuzun vucudumuzdaki olumsuz etkilerinden bizi korur. Baklagiller lif ve demir kaynağıdır. Ayrıca iyide bir protein ceşitidir. Lifli gıdalar yağ yakımını hızlandırırken, sizin dengeli beslenmenizde de buyuk rol oynar. Baklagilleri listenizde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Orneğin; bulgur. Sağlıklı yağlar tercih edin.Yemeklerde kullanacağımız yağlarada dikkat etmeliyiz. Bitkisel yağları tercih etmeli ve oranını iyi ayarlamalıyız.Yapacağınız diyete gore ve kilonuza gore bunu olculendirmeliyiz. Zeytinyağı işte tam size gore bir yağ ceşitidir. Duzenli zeytinyağı kullanımıyla hem yağ yakar hem de kolestrol duzeyimizi duşururuz. Zengin protein ve aminoasit kaynağı olan yumurtadan vazgecmeyin. Yumurta adele gelişiminde en iyi yardımcınız olduğu gibi, ayrıca B12 vitamini bakımından da oldukca zengin bir kaynaktır. B12 vitaminin yağ yakımında etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gercektir. bol su icin! Su metabolizmamızı duzenler. Gun icerisinde minimum 2 litre su icmeliyiz. Su vucudumuzda enerji oluşumu sağlar ve zayıflamaya yardımcı olur. Ac karna icilen su vucuttan toksik maddelerin atılmasına yardım eder; karaciğer, bobrek ve bağırsaklarda toksin birikimini onler ve yağ yakımına yardımcı olur. kaynak : http://www.fitbilgiler.com/yag-yakic...olan-besinler __________________