Arkadaşlar bi internet sitesinde şoyle bi yazı okudum gayri muslim hakkını araştrıyodum aşağıya yazıcağım cumlenin doğruluğu varmıdır yada yanlış bilgimidir acaba
(((Uzerinde kul hakkı bulunanların ibÂdetleri kabûl olmaz, cennete giremez)))
Benim bildiğim bu dunyada helalleşemessen ahirette hesaplaşıyosun eğer hak sahibi hakkından vazgecmesse hakka gecen kişinin bir kısım sevapları alınıp hak sahibine veriliyor eğer hakka gecen kişinin sevabı yetmiyosa veya sevabı yoksa hak sahibinin bi kısım gunahı alınıp hakka gecen kişiye yukleniyor ben boyle biliyorum burda bi yanlışım varmı?
Birde acaba bu cumle gayri muslim hakkı icin soylenmiş olabilirmi yani ustunde gayri muslim hakkı olanların ibadetleri kabul olmaz vs. gibi bir hadis veya ayet varmıdır.
Son olarak şunu sormak istiyorum yukarıda anlattığım hesaplaşma şekli gayri muslimler icinde gecerlimi yoksa farklı bir şekildemi hesaplaşıyoruz gayri muslim hakkından kurtulmanın musluman hakkından kurtulmaktan daha zor olduğunuda yazmışlar oğrenmek istediğim tam olarak gayri muslimlerle nasıl hesaplaşıcaz onlar bizim hakkımıza girmişse onlar bizim hakkımızı nasıl odeyecek
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Gayri muslim hakkı?