“Ademoğlu sabaha erdi mi, butun azaları dile temenna edip; “Bizim hakkımızda ALLAH’tan (c.c.) kork. Zira biz sana tabiyiz. Sen istikamette olursan biz de istikamette oluruz, sen sapıtırsan biz de sapıtırız!” derler.” (Tirmizi)

“ALLAH’a (c.c.) ve ahiret gunune inanan kimse ya hayır konuşsun ya da sussun.” (Tirmizi)

Bir adam olmuştu, diğer biri, Rasulallah’ın (s.a.v.) işiteceği şekilde onun icin şoyle soyledi; “Cennet (sana) mubarek olsun!” Rasulallah(s.a.v.) sordu; “Nereden biliyorsun? Belki de o malayani konuştu veya kendisini zengin kılmayacak bir miktarda cimrilik etti.” (Tirmizi)

“Kul (bazan), ALLAH’ın (c.c.) rızasına uygun olan bir kelamı, ehemmiyet vermeksizin sarfeder de ALLAH (c.c.) onun sebebiyle cennetteki derecesini yukseltir. Yine kul (bazan) ALLAH’ın (c.c.) hoşnutsuzluğuna sebep olan bir kelimeyi ehemmiyet vermeksizin sarfeder de ALLAH (c.c.), o sebeple onu cehennemde yetmiş yıllık aşağı atar.” (Tirmizi)

“Ademoğlunun emr-i bi’l ma’ruf veya nehy-i ani’l munker veya ALLAHU Teala Hazretlerine zikir haric butun sozleri lehine değil, aleyhinedir.” (Tirmizi)

“Kelamda ileri gidenler helak oldular! Kelamda ileri gidenler helak oldular! Kelamda ileri gidenler helak oldular!” (Muslim, Ebu Davud)

“Ben, haklı bile olsa munakaşayı terkeden kimseye cennetin kenarında bir koşku garanti ediyorum. Şaka bile olsa yalanı terkedene de cennetin ortasında bir koşku, ahlakı guzel olana da cennetin en ustunde bir koşku garanti ediyorum.” (Ebu Davud)

“Ummetimin hepsi affa mazhar olacaktır. Gunahı aleni işleyenler haric. Kişinin geceleyin işlediği kotu bir ameli ALLAH (c.c.) ortmuştur. Ama sabah olunca o; “Ey falan! Bu gece ben şu şu işleri yaptım!” der. Boylece o, geceleyin ALLAH (c.c.) kendini ortmuş olduğu halde, sabahleyin uzerindeki ALLAH’ın (c.c.) ortusunu acar. İşte bu, gunahı aleni işlemenin bir ceşididir.” (Buhari, Muslim)

“ALLAH’ın (c.c.) zikri dışında kelamı cok yapmayın. Zira, ALLAH’ın (c.c.) zikri dışında cok kelam, kalbe kasvet (katılık) verir. Şunu bilin ki, insanların ALLAH’a (c.c.) en uzak olanı kalbi katı olanlardır. (Tirmizi)

saygilar...