Bilgilerinize dayanarak benim aklıma takılan bir soru var. Cok kişiye sordum bazıları bilmiyorum dedi bazıları cok farklı yorumladı.
Mezhepler olayı benim cok kafamı karıştırıyor.
1 - Hanefî mezhebi,
2 - MÂlikî mezhebi,
3 - ŞÃ‚fiî mezhebi,
4 - Hanbelî mezhebi.
Her mezhep kendi arasında farklılık gosteriyor. Namaz kılma ceşitliliği bile mevcut. Abdesti bozan unsurlar vb. cok farklılık var. Soruyorum bana diyorlar ki 4 mezhepte haktır. Ama nasıl olur da aynı dine mensup insanlar ibadette ceşitlilik yaratır. Madem Muslumanız tek bir doğru olması gerekir.
Namazda hanefi mezhebine gore hareket etmek namazı bozabilir deniliyor. Diğer mezheplerde sağa sola bakmak hareket etmek namazı bozmuyor. Bu ceşitlilik neden geliyor ?
Ben sordum bir hocaya. Ayrıca gazeteci olan hoca bana 4 mezhebinde hak olduğunu o gunun şartları gereği oyle olması gerektiğini soyledi. Savaş zamanı namaz kılan bir insan sağına soluna bakmalı bu ortam gereğidir dedi. Fakat hz. Ali camide sırtından hancerlenerek vefat etti. O zamanın şartları gecerli değilmiş ki demekki arkasına bakmadı sonucu bana cok sacma geliyor nedense.
Artık ben mezheplere inanmıyorum. Doğrumu yanlış mı bilmiyorum. 4 mezhep neden ? Tek bir doğru olması gerek 4 farklı yolda o zaman 1 mezhep doğru diğerleri yanlıştır. O 3 yanlış mezhepte olanların ibadetleri de yanlıştır o zaman. Bu sonuca gore muslumanlığın 4te 3u gercekten musluman değildir!
Birde mezhep değişim olayı var tabi. Nasıl işine geliyorsa o mezhebi secebilirsin. boyle sacma şey mi olur ? Diş dolgusu bir mezhebe gore gusul abdestini engeller. Gusul abdesti almak icin diğer bi mezhebe gecmen lazım. Nasıl olacak o iş diye sorduğumda Kalben isteyeceksin dilinle onaylayacaksın "hoop" mezhep değiştin. Arkadaş ben belediye otobusunden indi bindi yapmıyorum ki. Madem bu kadar kutsal bir husus nasıl bu kadar basit bir şekilde mezhep değişimi oluyor ?
Cok sacma değil mi boyle bir olay ?
Bana anlatır mısınız lutfen nasıl oluyor bu iş. Neden dinde ceşitlilik mevcut ? Diyelim ki mezheplere onay verdik nasıl olur da 4 tane farklı mezhep olur. Tek doğruda 3 tane mezhep yanlıştır. Bu yanlış olan 3 mezhep hangileridir ? Doğru olan mezhep hangisidir ?
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Muslumanlıkta Neden Ceşitlilik mevcut ?[Mantıklı bir cevap verin lutfen]-[Mezhepler]