arkadaşlar konu uzun olduğu icin bi kac msj olarak yazıcam okursanız ve yorumlarınızı katarsanız sevinirim
Mevlana Rahimehullah bir kısa hikaye anlatır :
Sacı ve sakalı ağarmış birisi, berbere gelip ona hitapla, " Yeni bir gelin aldım. Sakalımın beyazlarını ayırıp kes " deyince berber, adamın sakalını kesip onune kor ve, " Ben bir yere kadar gideceğim, sen ayırıver " der. Bizim durumumuz şu an budur. İnşaAllah bu mevzuda bu yazının tamamının okunmasını rica edeceğiz.
Ne pahasına olursa olsun, dunyamız ve uhrevi hayatımız icin tertiplenmiş olan ve bize Rasulu Muhterem aleyhisselam vasıtası ile ulaştırılmış olan emrler ve teklifler haricinde dunyamızı da ahiretimizi de kurtarmamız hayalden başka bir şey değildir.
O bizden ne istiyorsa doğru olan odur. Onun bildirdiğinde başka cıkar yol da yoktur.
Celişkimiz ve can ızdırabımız bizi yanlış devalara goturmesin inşaAllah
Mevlana der ki: Hakk'ın kimyasının tesiriyle duman, yıldıza doner. Hissi goz, guneşe zebundur, İlÂhî bir goz ara... Ey Kainatın sahibi, ey cihana lutfedici Rabbım, bizden kotu işlerin ayıblarını gizleme. Sen bize iyi işleri de kusurlu gosterme; gidişimiz şupheyle kapanmasın. "
Lakin gayretinizin ve fikrinizin samimi olduğundan zerre kadar şuphemiz yok; ama pis olan su ile abdest almak dinin bize teklif etmediği ve haram kıldığı bir hadisedir.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- TesettUr Mevzusu