Es Selamun Aleykum
Hz.Peygamber (sav)'i sevmek herkese farzdır.Zaten Cenab-ı Hakkı sevmek de buna bağlıdır.Allah-u Tealanın sevgili peygamberini sevmedikce ona uymadıkca Allah-u tealayı sevmek saadeti ele gecemez!
Allah-u Zulcelal Ayet-i kerimede buyurmuştur ki ''De ki Eğer Allah'ı seviyorsanız bana tabi olunuz ki Allah'ta sizi sevsin'' (al-i İmran 31)
Allah-u Teala habibine bole demesini emir buyurmaktadı.Saadete kavuşmak isteyen kimse butun adetlerini ibadetlerini ve alış verişlerini kısaca tum yaşamını onun gibi yapmaya calışır. bu dunyada bir kimse sevdiğinie benzemeye calışanlar benzemeye calıştığı kimseyi sevene sevimli ve guzel gorunurler.
Kuran-ı kerimde ve hadis kitaplarında Hz. Peygamber (sav) mutabaat etmenin dinin vazgecilmez bir esası olduğunu kesin olarak ifade eden ayet ve hadisler pek coktur.
-----------------------------------------------------------------------
''Allah-u Zulcelalın izni Sadatların himmetiyle ikindiden sonra Hz Peygamber sav'in gunluk yaptığı işleri yazıcaz daha sonra onun ahlakını sabrını şukrunu hediyeleşmesini vs vs inşallah bu konuyu taşımazlar fetvalar konumuzu hala bulamadım neyse artık bu konuya başladık en gec 1 aya biter inşallah dua edin bizlere himmet edin bizlere''
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e Mutabaat