Tesetturun defilesi olur mu?
Tesetturun defilesi olur mu?
Her kuralin kendi icinde bir mantigi vardir. Bu mantiga dikkat edilmezse, kuraldan istenilen netice alinamaz. Hatta kuralin neticesi menfi olur, zarara donusebilir. Dinimizin emrettigi ;tesetturlu olma; kurali da bir hikmete dayanir. Buna uyulmazsa sevap almak icin yapilan fiil harama donusebilir.
Kadini somuren somurene. Son yillarda, sozde Islami kesim de, kadini somurmeye basladi. Her kesimden tepki alan Tesettur defileleri buna ornek gosterilebilir. Az cok tesettur kuralinin mantigini bilen sol kesim bile buna tahammul edemedi. Hakli olarak tepkilerini dile getirdiler. Mesela sosyal demokrat bir yazarimizin tepkisi ozetle soyle oldu:
Inandigimiz gibi yasayacagiz diyorlardi. Haklariydi. Bir suredir bu degisti. Artik, yasadiklari seye inaniyorlar. Dahil olduklari hayati, vicdanen mesrulastirmaya calisiyorlar. Oyle olmasa tesutter defilesi gibi ucubeyi kabullenebilirler mi? Kadini istahli gozlerden sakinmayi amaclayan tesetturun bizzatihi bir teshir seansi olan defileye konu olmasi, basli basina bir celiski degil mi? Mankenlerin dolastigi, namahremlerin bakistigi bir gosteri, herkesin her seyini sergiledigi asrimizin gosteris dunyasinin disinda kalmayi secmis mumin kadini bozmaz mi? Israfi tesvik eden, hazlari yucelten, nefsi kiskirtan, tuketimi kamcilayan bir seyirlik, kanaatkÂrligi, tevazuu, nefsin ve hazlarin islahini tembihleyen islam terbiyesiyle bagdasabilir mi?
unutulmamalı ki defile bizim değil diğerlerinin işleri... bize duşman olan bizden olmayan ve bizi icerden yıkmak isteyenlerin.....
ben bu tur defilelerin arkasında iyi niyet goremiyorum... belki para icin yapıyorlar kotu değillerdir diyeceksiniz... para icin boyle bir şeyle oynanması bile kotu değilmi....
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Tesetturun Defilesi OLuR mu?......... buyrun buradan yakınız..........!