EN COK SEVDİĞİMİZ 3 ŞEY DENİLSE ?
—Peygamber efendimiz buyurdular ki:
Dunyanızdan bana uc şey sevdirildi: guzel koku, helal nisa (kadın), gozum nuru olan namaz
—Hz. Ebubekir (r.a) ise bana uc şey sevdirildi ya rasulullah: senin yuzune bakmak
Kızımın Rasulullah’ın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak
—Hz. Omer (r.a) bana uc şey sevdirildi. İyilikle emretmek, kotulukten nehyetmek eski kaftan giymek
—Hz. Osman(r.a) Dunyada bana uc şey sevdirildi. Ac doyurmak, kuran okumak, cıplak giydirmek
—Hz. Ali (r.a) bende dunyadan uc şeyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gununde oruc tutmak, duşmana kılıc vurmak
—İbni Abbas (r.a): Bana da uş şey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, Allah ile unsiyet, Allah’a tovbekÂr olmak
—Hz. Hasan (r.a): Bana da uc şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak, sozun doğrusunu soylemek, hastaları ziyaret etmek
—Hz. Huseyin (r.a): Ben uc şeyi sevdim: Allah’a. Muhabbet, Allah icin fukaraya şefkat, Allah yolunda şahadet
—Hz. Hamza (r.a) Bana da uc şey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam
—Hz. Ayşe bana sevimli gelen uc şey: ana babaya ikram, helal kazanc, haramdan sakınmak
—Hz. Fatıma ise: yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zayıflara merhamet
Mikail (as): ağlayan goz, zikreden lisan, titreyen kalb
—İsrafil (as):ilmiyle amil Âlim, sabırlı zahid, acize yardım
—Azrail (as): Allah’a tevekkul, Allah’ın kaderine rıza, Allah’ın emrine itaat
—Cebrail (as):delalette olanları hidayet etmeyi, Allah itaatkÂr olan gariplerle unsiyet etmeyi, darlık icinde olan ailelere yardım etmeyi
—Cenab-ı Rabbul Âlemin hazretleri buyurdu: sıkıntıları kaldırmak, gunahları mağfiret etmek, ayıplan seyretmek
Şimdi Size Soruyorum Peki Ya Siz ?
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- En Cok Sevdiğimiz 3 Şey Denilse ?