Doping halteri bitirdi [ Ozel Haber ]
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Doping halteri bitirdi [ Ozel Haber ]
-
07-10-2019, 00:38:19Londra Olimpiyatları'nda en cok madalya beklenen halterde dokulduk. Peki bu kotu sonucların temel nedeni neydi? Londra'daki 'Hezimetin' en onemli nedenini Başkan Hasan Akkuş Akşam'a acıkladı: Londra Olimpiyatları'nda en cok madalya beklenen halterde dokulduk. Peki bu kotu sonucların temel nedeni neydi? Herkesin merak ettiği bu soruyu Akşam, Federasyon Başkanı Hasan Akkuş'a sordu. Akkuş 'madalya beklentisi stres yarattı' savunmasını doğru bulmuyor. Başkan'a gore Halter'in geriye gitmesinde en onemli neden yaşanan doping skandalları. Başkan bunun takım ruhunu olumsuz etkilediğini ve olimpiyatlardan once yaşananların halteri geriye goturduğunu soyledi. Olimpiyatların 1 yıl once sporcu ve antrenorlerle toplantı yaptığını belirten Akkuş, 'Defalarca vurguladım. 'Şupheli bir durumda spor hayatınız biter' diye tavizsiz konuştum. Bu konuda herkesin hassasiyet gostermesini istedim. Ancak buna rağmen bir takım şeylerin cıkması bizi uzdu. Takım motivasyonunu da etkiledi. Bu sorunlarla karşılaşmamalıydık, herkes yıprandı. Dopingde kurallar neyse o. Kimseye istisna yapılmaz. Sporcular her an kontrole tabi tutulmak icin hazır olmalı. Herkes kurallara uymalı' dedi. YARIŞMA STRESİ DOĞAL Olimpiyatta ilk madalyanın halterden beklenmesinin sporcular uzerinde stres ve baskı yarattığı iddiasına da acıklık getiren Akkuş, 'Sporcular oyle soyluyor. Her yarışmada bu baskı olur. Tum oyunlarda boyledir. Bu stresi ilk defa yaşamıyoruz. Ben sonradan takıma katılan sporculara da 'herkes her an katılacak gibi hazır olmaya devam etmeli' dedim. Bir sakatlık olur bir şey olur diye tedbirliydik' ifadesini kullandı. 2 MADALYA GİTTİ Akkuş ozellikle Sibel Şimşek ve Mete Binay'dan madalya beklediğini de hatırlatarak, 'Sporcularımız iyi bir hazırlık donemi gecirdi. Garanti madalyalarımız vardı. 53 kilo bayanlar ve 69 kilo erkeklerde madalya garanti gorunuyordu. Bu cocuklar burada limitlerinde yarışmadılar. Başlangıc kilolarının uzerindeki kiloları antrenmanlarında bile defalarca yaptılar. Hatta biz musabaka başlamadan once her zaman sporcu ve antrenorlerle izlenecek stratejiyle ilgili yaptığımız konuşmalarda yapmamız gereken kiloların 10 kilo eksiği bile madalya icin yeterliydi' diye konuştu. Başkan Akkuş şoku uzerlerinden attıktan sonra neler yapacakları konusunda sağlıklı kararlar alacaklarını belirterek, 'Şimdiden bir şey soylemek doğru olmaz. Gereken neyse yapılacak' bilgisini verdi. SPORX OZEL HABER. __________________