Son donemde buyuk hayalkırıklığı yaratan gureşte ipler Hamza Yerlikaya'nın eline gecti! Turkiye Gureş Federasyonu Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Avrupa, dunya, olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya başkanlığa secildi...
Turkiye Gureş Federasyonu'nun Olağan Genel Kurulu'nda Avrupa, dunya, olimpiyat şampiyonu gureşci Hamza Yerlikaya başkanlığa secildi. Buyuk Anadolu Termal Otel'de gercekleştirilen genel kurulda, tek listeyle gidilen secimlerde, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar acılarak, oy sayma işlemine gecildi. Genel kurulda, kullanılan 199 oyun 172'sini alan Hamza Yerlikaya, 1923 yılında kurulan Turkiye Gureş Federasyonu'nun 45. başkanı oldu. Sandıklardan 21 gecersiz 6 da boş boş cıktı. İŞTE YENİ KURULLAR Gureş Federasyonu'nun yeni yonetim, denetleme ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu: YONETİM KURULU: Ali İhsan Olmez, Hamdi Topcu, Yuksel Seckin Saruhan, Osman Develioğlu, Unsal Sertoğlu, Metin Kilci, Nail Erdoğan, Haydar Kemal Kurt, Latif Cakmak, Ali İhsan Kabakcı, Mehmet Genc, Ali Rıza Koc, Huseyin Sozlu, Mehmet Genc DENETLEME KURULU: Selahattin Uyan, Zeki Gul DİSİPLİN KURULU: Bulent Cicekci, Ethem Acar, Uzeyir Ozdemir, Muhammet Numan Ergin, Fatih Arslan YİNE BİRLİK CAĞRISI! Turkiye Gureş Federasyonu Başkanlığına secilen Hamza Yerlikaya, sonucların acıklanmasının ardından delegelere hitaben teşekkur konuşması yaptı. Delegelerin kendisine ve yonetim kuruluna gosterdiği teveccuhe teşekkur eden Yerlikaya ''İlk konuşmamda soyledim, el ele, gonul gonule, ben-sen olmadan biz olacağız. Birlik olup gureşimizi hep birlikte layık olduğu yerlere cıkarmak icin elimizden geleni yapacağız'' dedi. Yerlikaya, konuşmasının ardından salonda tebrikleri kabul etti. Ntvspor.net __________________