Her Musluman'ın hayalinde bir gun kutsal topraklara gitmek vardır. Dunya gozuyle Mekke'yi, Medine'yi gormek, Allah'ın evi KÂbe'yi ziyaret etmek...

FOTOĞRAF: MEHMET ŞAHİN
Kimileri bu mutluluğa erişmek icin bir omur bekler. Ağrılı 107 yaşındaki Mihriban Kızıldağ da bunlardan biri. Bu dunyada bir asrı deviren Mihriban nine, hayatının son deminde hac farizasını yerine getirmek icin yollara duştu. Dunyanın dort bir yanından milyonlarca Musluman'ın akın ettiği mubarek beldelerin heyecanını o, şimdi bir başka yaşıyor. Kutsal yolculuğunda Mihriban nineye hayattaki tek oğlu 74 yaşındaki Serdar Kızıldağ ile iki gelini eşlik ediyor. Omru boyunca boyle bir anı beklediğini belirtirken ekliyor: "Olum doşeğinde, suda boğulmak uzere de olsam oraya gitmeyi arzularım."

Oğul Serdar Kızıldağ 35 yıl once Ağrı'nın Taşlıcay ilcesinden goc edip Mersin'e yerleşmiş. Anne ve babasını da beraberinde getiren Kızıldağ'ın iki eşinden de hic cocuğu olmamış. Yıllarca hacca gitme ozlemi ceken annesinin bu isteğini yerine getirmek icin senelerce calışan Kızıldağ, "Eskiden maddi durumumuz iyi değildi. Şimdi kendimi biraz toparladım. Allah da nasip etti. Ben iki eşimle kutsal beldelere gitsem, annemi goturmesem olmazdı. Cunku o bizden daha cok istiyordu." dedi. Ucağa binmeden once Adana Havaalanı'nda iki gelininin koluna girerek mescide goturduğu 107 yaşındaki Mihriban Kızıldağ, hac yolculuğunda surekli dua ediyor.

Mihriban ninenin sağlık durumu iyi. Namazlarını hic aksatmadan kılabiliyor. Omru boyunca boyle bir anı beklediğini soyleyen Mihriban nine şoyle konuşuyor: "Bir gun hacı olmayı cok istiyordum. Allah nasip etti. Şimdi cok mutluyum. Olum doşeğinde, suda boğulmak uzere de olsam oraya gitmeyi arzularım." Yaşlı kadının ilk gelini Emine Kızıldağ da kaynanasının her sene hac mevsiminde "Başkaları gitti. Beni ne zaman oraya gotureceksiniz?" diye dert yandığını anlatıyor.

Mihriban nine, Cenab-ı Hakk'ın omrunun ahirinde kendilerine boyle bir imkan bahşetmiş olmasından duyduğu sevinci dile getiriyor. "Allah butun ummet-i Muhammed'e nasip etsin." diye dua eden Muesser (Taşdemir) Kızıldağ ise tarif edilmez duygular icinde olduklarını ifade ediyor. Mihriban nine, hacıları uğurlamaya gelenlerin de ilgi odağı oldu.

zaman