Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, olimpiyat şampiyonu gureşci Rıza Kayaalp'in sosyal medyada ırkcı soylemlerde bulunduğu iddialarını sert bir dille yalanladı.
Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, gureş camiası olarak dopinge "sıfır toleransla" yaklaştıklarını soyledi. Turkiye Gureş Federasyonu tarafından İstanbul Gonen Otel'de gercekleştirilen iftar yemeğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yerlikaya, gecen hafta Edirne'de yapılan 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde bazı pehlivanların doping yaptığı iddialarını değerlendirdi. Yerlikaya, bu konuda cok hassas olduklarını belirterek, "Butun gureş yarışları icin bir uyarımız oldu. Acık ifade kullanıyorum, gureş camiası olarak dopinge sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Biz temiz bir camiayız. Boyle geldik ve boyle devam etmeyi arzuluyoruz. Pis eller varsa, o elleri temizlemek bizim gorevimiz" diye konuştu. Doping yapanların cezalarını cekeceklerini vurgulayan Yerlikaya, "Doping sadece bir sporcuya mal edilemez. Biraz geniş duşunmek lazım. Bir sporcu doping yapıyorsa kulubu de hocası da cezalandırılmalı" dedi. - "Rıza Kayaalp'in sonuna kadar arkasındayız" Başkan Yerlikaya, olimpiyat şampiyonu gureşci Rıza Kayaalp'in sosyal medyada ırkcı soylemlerde bulunduğu iddialarını sert bir dille yalanladı. Rıza Kayaalp'e karşı bir linc kapmanyasının başlatıldığını savunan Yerlikaya, şunları ifade etti: "Rıza bu mesajları yolladı mı yoksa sahte hesapla onun adına mı yazıldı? Cocuğumuz boyle bir şey yapmadı. Sozum ona Rıza, sosyal medyada Yunanlılar ve Ermeniler adına bazı şeyler yazmış. Cocuğumuzun boyle bir sozu yoktur. Linc etme girişimine girmeyi doğru gormuyorum. Irkcılığın her turlusune karşıyım ancak cocuğumuzun da boyle bir eylemin icinde olmadığı kanaatindeyim. Sporcumuzun sonuna kadar arkasındayız." Son olarak Akdeniz Oyunları'nda tarihi bir başarı yakaladıklarının altını cizen Yerlikaya, başarılarının birlik ve beraberlik icinde devam edeceğini kaydetti. Ote yandan, gureş camiası, her yıl geleneksel olarak Turkiye Gureş Federasyonu tarafından duzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, federasyon başkanı Yerlikaya ve yonetim kurulu uyelerinin yanı sıra kulup yoneticileri, sporcular, antrenorler ve cok sayıda davetli katıldı. sporx __________________