Tarihi Kırkpınar Gureşleri'nde altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gurbuz, testlerinde yasaklı maddeye rastlanmasıyla ilgili olarak dopinge ihtiyacı olmadığını vurgularken "Test vereceğimi bildiğim halde doping kullanacak kadar salak biri değilim" dedi. 652. Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde Altın Kemer'in daimi sahibi olan başpehlivan Ali Gurbuz, kanında dopingli maddeye rastlanmasıyla ilgili, "Ben bu zamana kadar doping kullanmadım, boyle bir şeye ihtiyacım da yok" dedi. Gurbuz, Antalya Gazeteciler Cemiyetinde (AGC) duzenlediği basın toplantısında, yıllardır sporun icinde olduğunu, yapılan ilk doping testinin negatif, ikincinin ise pozitif cıkmasının kendisini şaşırttığını soyledi. Doping kullanmasının mumkun olmadığını, hakkını sonuna kadar arayacağını ifade eden Gurbuz, "Bu zamana kadar gureştiğim her yerde doping testi verdim ve temiz cıktı. Hicbir zaman boyle bir şeye tevessul etmedim, etmem de. Kazandığım başarıların dopingle golgelenmesinden dolayı cok uzgunum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu. reklam Turkiye Milli Olimpiyat Komitesinin bir turnuvada "1, 2, 3"ten alıyorum" veya "Kura cekiyorum 8, 5'ten test alacağım" diyebileceğini dile getiren Gurbuz, Kırkpınar'da ise Genclik ve Spor Bakanlığının 67 kişilik liste yaptığını kaydetti. Gurbuz, "Bu listeyi kimin hazırladığını merak ediyorum. Bu sorularımın cevaplanmasını istiyorum. Benden alındıktan sonra yaklaşık 40 kişiden test alınmadı'' diye konuştu. "B NUMUNESİ BAŞKA MERKEZDE İNCELENSİN" Kırkpınar'dan 10 gun once kendisinden test aldıklarını belirten Gurbuz, "Bunda art niyet arıyorum. Amacları beni Kırkpınar'da gureştirmemekti'. Benim er meydanına dahi cıkmam istenmedi" diye konuştu. Doping testinde 2 numune alındığını, Kırkpınar'da da A ve B diye test aldıklarını anlatan Gurbuz, şoyle devam etti: "Ben bu zamana kadar doping kullanmadım, boyle bir şeye ihtiyacım da yok. Temiz cıkmış bir raporum var, 10 gun icinde bir daha test vereceğimi bildiğim halde doping kullanacak kadar salak biri değilim. Biz bir yanlışlık olduğunu duşunduğumuz icin itiraz ediyoruz. B numunesi başka merkezde incelensin istiyoruz. Cifte standart var." "DOPİNG EMEK HIRSIZLIĞIDIR" Ali Gurbuz'un avukatı Aziz Cetin de Gurbuz'un Antalya'nın ve Turkiye'nin yetiştirdiği onemli değerlerden biri olduğunu vurguladı. Son gunlerde Ali hakkında cıkan doping kullandığı yonundeki iddialar icin kamuoyunu bilgilendirmek dile getiren Cetin, "Doping emek hırsızlığıdır, biz burada dopingli sporcuyu savunmak icin bir basın toplantısı duzenlemiyoruz. Yaşanan sureci anlatmak ve zihinlerini bulandıran bazı durumları paylaşmak istedik" dedi. Cetin, 652. Kırkpınar Yağlı Gureşleri oncesinde doping kontrollerinin yapılacağı yonunde Belek Belediyesi Spor Kulubune, Genclik ve Spor Bakanlığından bir yazı gonderildiğini anlatarak, "Ali Kırkpınar'dan 10 gun once doping numunesini vermiştir. Duyumlarımıza gore Kırkpınar'da 67 kişilk listeden 20-25 kişinin yapıldıktan sonra geri kalanının kontrolleri yapılmamış ve numune orneği alınmamıştır. Bu liste yapılırken onemli olan daha once doping yapmış, bu işten sabıkalı insanların doping vermesinin sağlanmasıdır. Bu hususa dikkat edilmemiştir" diye konuştu. Gureşlerden 10 gun once alınan doping testinin sonucu temiz cıkınca ikinci numunenin Koln'de incelettirildiğini duşunduklerini ifade eden Cetin, şunları soyledi: "Gureşlerden sonra yapılan kontrollerde ise doping iceren iki maddenin kullanıldığı yonunde acıklama yapılmış. Ali gayet profesyonel yaşayan bir sporcudur, 10 gun icinde doping iceren bir ilacı alıp kullanmasının soz konusu olmadığını, hatta kazayla dahi almasının mumkun olmadığını belirtmiştir. Koln'den alınan iki numuneden ilki temiz, ikincisi kirli cıkmıştır. Kafada soru işaretleri oluşmuştur." "YAĞLI GUREŞLERE İLGİ, MİNDERE GORE KAT KAT ARTTI" WADA'nın talimatlarına gore A numunesinde herhangi bir dopingli madde bulunursa yasal sure icinde başvurulması halinde B numunesinin dunyada akredite edilmiş farklı bir kurumda incelettirildiğine işaret eden Cetin, "2 adet numune olduğundan ve surecte bazı sıkıntılar yaşandığı icin B numunesinin Koln dışında bir yerde acılmasını istiyoruz. Dunyada 45'e yakın akredite edilmiş kurum var. Turkiye daha once Bulgaristan, Yunanistan ve isvicre'yi kullanmış. Federasyonumuzun uygun goreceği bir rapor alınmasını talep ediyoruz. Yasal başvurumuzu yapacağız" diye konuştu. Cetin, yağlı gureşlerin son yıllarda dunyada populer hale geldiğine dikkati cekerek, bazı kuluplerle ilgili hicbir doping testinin yapılmadığını, bunun iclerinde kuşku oluşturduğunu soyledi. Milli gureşci Rıza Kayaalp'in daha once benzer bir sıkıntı yaşadığını anlatan Cetin, Ankara Hacettepe'de dopingli cıkan sonucun, daha sonra Yunanistan'a gittiğini ve spor hayatına devam ettiğini kaydetti. Rıza Kayaalp'e gosterilen hassasiyetin Ali Gurbuz'e de gosterilmesini istediklerini vurgulayan Cetin, "Ali Gurbuz yıllarca her boyda birincilik alarak geldi. Kendisinin sıkıntısı aldığı başarılar değil, doping kullandığının soylenmesidir. Yağlı gureşlere ilgi, mindere gore kat kat arttı. Yağlı gureşlerin bitirilmeye calışıldığı konusunda kuşkularımız var" diye konuştu. "ALTIN KEMER HALA ALİ GURBUZ'UN" Dun Belek Belediyesine bir faks geldiğini, yazıda Ali Gurbuz'un numunelerinde 2 doping maddesi iceren bulgunun olduğunun yazdığını belirterek, sozlerini şoyle tamamladı: "Dun oğleden sonra belediyenin resmi faksına gelmiş. İmzasız bir yazı. İtiraz icin bugun son gundu. Boyle gayri ciddi tebligat yasasına aykırı bir yazı olmaz. Ali Gurbuz şehirde olmayabilirdi, belediyenin bir işcisi resmi bir yazının geleceğine inanmadığı icin faksı sumen altı edilebilirdi. Hakkımızın kullanılması daha sonra sıkıntıya girebilir veya bu surec uzayabilirdi. B numunesinden gelen sonucta 'doping yoktur' denirse surec bitmiş olur. Oradan da 'doping vardır' sonucu gelirse 14 gun icinde itiraz etme hakkımız var. Ali'nin dopingli olduğu kesinleşmeden Altın Kemer'in alınması diye bir surec yok. Onunla ilgili de tebligat gelmiş, Altın Kemer'i verin bize diyorlar." Toplantıya Belek Belediyesi Spor Kulubu gureş antrenoru Atınc Korkmaz da katıldı. ntvspor.net __________________