653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri Gureş Ağası Mecek: "Noter huzurunda tum pehlivanlardan numune alınarak detaylı testin yapıldığı yere gonderilmeli"
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefci, "Yeni ağalık soz konusu olursa yasal prosedur ne ise onu yapacağız" dedi. Sedefci, belediye onunde duzenlenen toplu taşıma araclarının tanıtımı programında bir gazetecinin, "653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri Gureş Ağası Suleyman Mecek'in ağalıktan cekileceği ve cekilmesi halinde verdiği parayı geri isteyeceğine yonelik iddialar"ı sorması uzerine, ağalık ihalesinin yapıldığını, işin bittiğini soyledi. Yasal boyuttaki senetleri aldıklarını belirten Sedefci, şoyle konuştu: "400 bin lira parasını aldık. Arkadaşımız odedi. Sağ olsunlar. Odemezse, ağalıktan vazgeciyorsa, son odeme tarihi eylul ayında sanırım, tam bilmiyorum. Eylul ayında ise ve geri kalan kısmını odemezse iptal edilir ağalığı. Yeniden ağalık ihalesi icin ilan yapılır. Şartname hazırlarız, ihale hazırlarız ve NTV'nin spor kanalında naklen yayınımızı yaparız. Yeni ağamızı buluruz olay biter. Yeni ağalık soz konusu olursa yasal prosedur ne ise onu yapacağız." Sedefci, doping tahlil sonuclarıyla ilgili kendilerine bir bilgi gelmediğini, bilgi geldiği taktirde kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti. "DOPİNG KONTROLLERİNDE ŞAİBE VAR" 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri Gureş Ağası Suleyman Mecek yaptığı acıklamada, doping kontrollerinde şaibeli bir ortamın olduğunu savundu. Sadece bir pehlivana test yapılarak doping kontrolunun Koln'e gonderildiğini belirten Mecek, "Burada şaibeli bir ortam var. Doping kontrolu icin diger pehlivanların da teste tabi tutulması gerekiyor. Boyle bir şaibeli ortamda ismimin anılmamasını beyan ettim zaten. Şartnamede gordunuz. Şimdiye kadar odenen rekor odemeyi yaptım. Zaten paranında buyuk bir kısmını yatırdım. Boyle bir ortamın oluşması beni uzdu" diye konuştu. Test sonucuna gore dopinge rastlanmazsa ağalığa devam edeceğini ifade eden Mecek, Başpehlivan Ali Gurbuz'un de duruma itiraz ettiğini dile getirdi. Doping kontrolunde sadece bir pehlivanın uzerine gidildiğini one suren Mecek, şunları kaydetti: "Kırkpınar'dan on gun once bir test yapılıyor, 'temiz' diyorlar. Belek Belediyesinden tum başpehlivanlardan numune aldılar. Sadece doping Serhat Gokmen'de cıktı. Bunu haberlerde hep birlikte gorduk. Sonra Kırkpınar'da doping kontrolu yapılıyor, onceden alınan bir testte doping cıkmazken, Kırkpınar'da alınanda doping cıkıyor, bunu anlamıyorum ben. Federasyonun buradaki amacı nedir. Kırkpınar ağalığının devam etmesi konusuna gelince. Şartname ne diyorsa onu yapacağız. Devam edilecekse doping olayının olduğu bir ortamda istemeyerek de olsa devam edeceğiz. Mesela niye bir kişinin uzerine gidiliyor. İlk sekiz pehlivandan test icin numune alınacak ve Koln'e gonderilecek. Noter huzurunda tum pehlivanlardan numune alınarak detaylı testin yapıldığı yere gonderilmeli. Sadece Belek Belediyesi sporcularına yuklenilirse, Ankara'yı ve obur tarafı dışarıda tutarsa olmaz." Sedefci'nin federasyon acıklama yapmadan, "Ali'nin kemerini alacağım, verdiğim parayı alacağım" demesinin yerinde olmadığını aktaran Mecek, Sedefci'nin kendisini sadece para işlemleri icin aradığını kaydetti. sporx __________________
Kırkpınar 'doping' şaibesi buyuyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kırkpınar 'doping' şaibesi buyuyor