Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefci, Ali Gurbuz'un dopingli cıkmasıyla ilgili acıklamalarda bulundu.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefci, Turkiye Gureş Federasyonu Başkanlığı'ndan, Ali Gurbuz'un dopingli cıktığına dair resmi bir yazının ellerine ulaşması halinde, altın kemeri yasal olarak isteyeceklerini soyledi. Sedefci, gazetecilere yaptığı acıklamada, başpehlivan Gurbuz'un doping testinin pozitif cıkmasının ardından başpehlivanlık unvanının duşeceğini ve altın kemeri Edirne Belediyesi'ne teslim etmesi gerektiğini belirtti. Henuz Turkiye Gureş Federasyonundan ulaşan resmi bir belgenin bulunmadığını ifade eden Sedefci, "Bize resmi bir yazı gelmedi. Aramızda hep şifaen konuşmalar oldu. Resmi yazı geldiğinde, doping yapıldığının bilgisi ulaştığında, resmi olarak kemerin iadesini isteyeceğiz" dedi. Ali Gurbuz, son 3 yıldır "Kırkpınar Başpehlivan"ı unvanını alarak altın kemerin ebedi sahibi olma hakkına sahip olmuş ancak onceki haftalarda Gurbuz'un dopingli gureştiği iddiaları gundeme gelmişti. "Er Meydanı Sarayici'nin dokusuna uymuyor" Sedefci, bir gazetecinin "Edirne Valisi Hasan Duruer, Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nin yapıldığı saha icin 'ucube' dedi. Ne diyorsunuz?" sorusu uzerine, Er Meydanı'nı kendisinin de beğenmediğini soyledi. Goruntunun Sarayici'ne yakışmadığını ifade eden Sedefci, "Er Meydanı'nın yarısını ben yaptım. Sarayici'nin dokusuna uymuyor. Orası daha amaclı kullanılabilecek bir alan olmalıydı. Vali beyin beğenmemesi gayet doğal. Ben de beğenmiyorum. Keşke devlet katkı yapsa da oraya yepyeni bir stadyum yapsak. Edirne'ye yapılması planlanan 15 bin kişilik stadyumda Kırkpınar yapılsın diyorlar. Bence yanlış. Sarayici'nin dokusu farklı. Sarayici bir kere yıllara meydan okumuş. Gureşle ozdeşleşmiş bir yer orası. Sarayici'nden Kırkpınar'ı cıkarttığın zaman orası cıplak bir insan gibi kalır." acıklamalarında bulundu. Sporx __________________
Sedefci: "Kemerin iadesini isteyeceğiz"
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sedefci: "Kemerin iadesini isteyeceğiz"