Grekormen Gureş Milli Takımı Dunya Şampiyonası'na hazırlanırken, antrenor Serkan Ozden Dunya Şampiyonası oncesi onemli acıklamalarda bulundu.
Grekoromen Gureş Milli Takımı, 16-22 Eylul tarihlerinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de duzenlenecek Dunya Gureş Şampiyonası icin kolları sıvadı. Mersinli Ahmet Eğitim Kompleksi Spor Tesisleri'nde hazırlıklarını surduren Milliler Dunya Şampiyonası'na hazır olduklarını belirttiler. Antrenman oncesi Antrenor Serkan Ozden ve Milli gureşciler, Dunya Şampiyonası icin hazır olduklarını soylerken, son donemlerde gundemde olan doping olayları ilgili de duşuncelerini dile getirdi. Serkan Ozden'in yaptığı acıklamalar şu şekilde: "Şampiyonaya yaklaşık 16-17 gun kaldı. Calışmalarımız tum hızıyla suruyor. Zaten Ocak ayından itibaren bu şampiyonaya hazırlanıyoruz. Daha once de bir Avrupa Şampiyonası yaptık. İran'da Dunya Kupası gecirdik. Akdeniz Oyunları'nı atlattık. O zamandan bu zamana kadar yukselen bir ivme icerisinde performansımızda bir yukseliş var. Tabi en son ki amacımız Dunya Şampiyonası. Hazırlıklarımız da bu yonde cok iyi geciyor. Bundan once Bolu'da bir kampımız oldu. Daha once Azerilerle birlikte ikili bir kamp calışması yaptık. Şimdi de son kampta artık form antrenmanları yaparak Dunya Şampiyonası hazırlıklarımız devam ediyor. Tabi doping olayı hic tasvip etmediğimiz bir konu. Bizim isteğimiz tum sporcuların eşit şartlarda yarışması. Tabi bazı sporcular kazanma hırsı ile bazı yanlış kararlar verebiliyor. Spor Bakanlığımızın, Başkanımız Hamza Yerlikaya'nın bu konuda titiz calışmaları devam ediyor. Yani devamlı kontroller yaparak buna mahal vermek istemiyor. Biz de son derece karşıyız. Bu tur olayların hic yaşanmamasını istiyoruz." "HEDEFİMİZE KİLİTLENMİŞ DURUMDAYIZ" 17. Akdeniz Oyunları'nda 66 kilo Grekoromen stilde altın madalya kazanan başarılı gureşci Atakan Yuksel, hazırlıklar ile ilgili duşuncelerini şoyle dile getirdi: "Oncelikle Macaristan'da yapılacak Dunya Şampiyonası hazırlıklarımız devam ediyor. Son kampımıza girdik, son 10 gunumuz. Bundan once Azerbaycan Milli takımı ile ikili bir kamp yaptık. Gayet başarılı gecti, calıştık. Şu anda tek hedefimiz Dunya Şampiyonası. Hedefimize kilitlenmiş durumdayız. İnşallah orada ulkemizi en iyi şekilde temsil edip altın madalyalarla donmek istiyoruz." "DUNYA ŞAMPİYONASI'NDAN GUZEL BİR SONUC ALMAK İSTİYORUZ" 17. Akdeniz Oyunları'nda Grekoromen stil 60 kiloda Şampiyon olan Mevlut Arık ise, "Guzel bir temel hazırlık ile başladık. Şu anda son kampımız Dunya Şampiyonası hazırlık kampının son kampı. Gayet iyi bir şekilde hazırlığımız devam ediyor. İnşallah tam form yakalayıp Dunya Şampiyonası'nda guzel bir sonuc almayı duşunuyoruz. Akdeniz Oyunları'nda 60 kiloda ben katıldım ve birinci oldum. Darısı Dunya Şampiyonası'nda diyorum" diye konuştu. "EĞER BİR SPORCU DOPİNG YAPIYORSA CEZASINI DA CEKMELİ" 17. Akdeniz Oyunları'nda Grekoromen stil 96 kiloda gumuş madalya kazanan Cenk İldem de, Dunya Şampiyonası hazırlıkları ve son donemde gundemde olan doping olayları ile ilgili acıklamalarda bulundu. Cenk İldem, "Hazırlıklarda her şey yolunda. 18 gunluk bir sure var. Bunu iyi değerlendirip Dunya Şampiyonası'na hazır gitmek icin calışıyoruz. Takımda yer alan sporcular olsun, ben olayım, daha once bu atmosferi yaşamış insanlarız. Daha once benim bronz madalyam var. Gidip en iyi şekilde ulkemizi temsil edip daha iyi sonuclar elde edip buraya donmek istiyorum. Ben ferdi olarak iyi hazırlandığımı duşunuyorum ve daha onceki bronz madalyayı altın madalyaya yukseltmek istiyorum. Bunu yapacak gucteyiz. Altı aylık bir sezonumuz oldu. Bundan sonrası hayırlı olur inşallah. Tabi doping, sporun eşitlik ilkesine aykırı bir durum. Ben memnunum. Eğer bir sporcu doping yapıyorsa cezasını da cekmeli. Cunku spor kardeşlik, sevgi ve eşitlik ilkesine dayalı bir etken" şeklinde konuştu. Sporx __________________