Serbest Gureş Milli Takımının Dunya Şampiyonası hazırlıkları devam ederken, teknik direktor Yuksel Şanlı ve son iki yılın Avrupa şampiyonu Taha Akgul onemli acıklamalarda bulundu.
Serbest Gureş Milli Takımı, 16-22 Eylul tarihleri arasında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de duzenlenecek 2013 Buyukler Dunya Gureş Şampiyonası'nın hazırlıklarına devam ediyor. Ankara İncek Turk Gureş Vakfı Ahmet Ayık Spor Tesisleri'nde hazırlıklarını surduren Milliler, Dunya Şampiyonası'na hazır olduklarını belirttiler. Serbest Gureş Milli Takımı Teknik Direktoru Yuksel Şanlı, sporculardan Taha Akgul ve Sezer Akgul, Dunya Şampiyonası'ndan madalya ile doneceklerini ifade ettiler. Milli Takım Teknik Direktoru Yuksel Şanlı yaptığı acıklamada, Rus ve Kazak Milli Takımları ile yaptığıkları kampın cok verimli gectiğini ifade ederek, "Ozellikle Rus sporcular Taha icin cok faydalı oldu. Milli takımımız Dunya Şampiyonası'na hazır. Şu anki kadromuzda Dunya şampiyonalarında madalya alan sadece Sezer var. Orada madalya şansımız cok yuksek. Kadromuzda Avrupa Şampiyonası'nda madalya alan bircok sporcumuz var" dedi. Şanlı, 2020 Olimpiyatlarını almak icin cok inandıklarını, ancak olmadığını belirterek, "Gureşin olimpiyatlara tekrar alınması teselli oldu. Gureş, olimpiyat tarihinde ilk 5 spor dalından biriydi. İnşallah boyle bir durum bir daha yaşanmaz" diye konuştu. Son iki yılın Avrupa Şampiyonu Taha Akgul ise, ilk defa Dunya Şampiyonası'na katılacağını belirterek, "En onemli şampiyonluğum Universiade'daydı. Dunyanın en iyileri vardı ve şampiyon oldum. Dunya Şampiyonası'na ilk defa katılıyorum ve madalya ile doneceğime inanıyorum. Hedefim altın madalya" diye konuştu. Akgul, gureşin tekrar olimpiyatlara alınmasıyla ilgili de, "Gureş ve atletizm antik cağlardan beri olimpiyatlarda var. Artık gureşte kurallar değişti. Bana gore olimpiyat komitesi amacına ulaştı. Gureşte kurallar değişti ve daha zevkli bir hale geldi. 2020, ulkemiz icin olmadı ama Tokyo'da bayrağımızı dalgalandıracağım" ifadesini kullandı. Serbest Milli Takım kadrosunda Dunya şampiyonalarında madalya alan tek sporcu olan Sezer Akgul ise, "Bu yıl Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazandım. İnşallah Dunya Şampiyonası'nda da madalya kazanacağım. Macaristan'da bayrağımızı daha yukarı, en yukarıya taşımaya calışacağım. Turk halkı dualarını bizden esirgemesin" dedi. Serbest Gureş Milli Takım kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: 55 kg Sezer Akgul 60 kg Erhan Bakır 66 kg Yakup Gor 74 kg Soner Demirtaş 84 kg Serdar Boke 96 kg Rıza Yıldırım 120 kg Taha Akgul Sporx __________________