Ali Gurbuz altın kemeri iade etti
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ali Gurbuz altın kemeri iade etti
-
07-10-2019, 00:26:54652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde ust uste ucuncu kez başpehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan ancak alınan numunesinde dopingli maddeye rastlanan Ali Gurbuz altın kemeri iade etti... Gurbuz, "Sporu bırakmıyorum, bu kemerin ebedi sahibi inşallah yine ben olacağım" dedi. Tarihi kırkpınar yağlı gureşlerinde peş peşe 3 kez şampiyon olan ancak yapılan son gureşlerin ardından alınan numunesinde doping tespit edilen Ali Gurbuz, altın kemeri iade etti. Kırkpınar Gureşleri'nde bacağındaki arka capraz bağlarının kopması nedeniyle 3 hafta once ameliyat olan Gurbuz, altın kemerini Edirne Belediyesi'nden gelen heyete verdi. Acıklamalarda bulunan Ali Gurbuz, 10 yaşından itibaren Kırkpınar sahasında gureştiğini ve altın kemeri hakederek aldığını kaydetti. reklam Doping kullanmadığını ve kendisinin hic bir zaman dopinge ihtiyac duymadığını yineleyen Gurbuz, "Haksızlığa uğradım ve kemerim geri alındı. Allah'ın izniyle sakatlığım duzeldikten ve cezam kesildikten sonra sahalara cıkıp kemerimi geri alacağım ve bazı kesimlere en iyi cevabı o zaman vereceğim" diye konuştu. Er meydanlarına ne zaman doneceğinin ise henuz belli olmadığını dile getiren Gurbuz, halkın kendisine her zaman destek olduğunu ve bugune kadar hic olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadığını belirtti. Kemeri teslim tutanağı ile geri verdiğini soyleyen Gurbuz, "Altın kemeri yeniden almak icin mucadeleye devam edeceğim, sporu bırakmıyorum" dedi. Bu arada, Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde şampiyon olan Ali Gurbuz'den alınan altın kemerin 2. olan İsmail Balaban'a verilmesi bekleniyor. ntvspor __________________