Baku’de ilk kez duzenlenecek olan Avrupa Oyunları'nda Turkiye'yi temsil edecek olan Gureş Milli Takımı, bu turnuva oncesi son hazırlıklarını Sarıyer’de Mersinli Ahmet Kirecci Salonu’nda yapıyor. Gureş Milli Takımı’nda antrenor Salih Bora, sporculardan Cenk İldem, Rıza Kayaalp ve Selcuk Cebi, İHA’ya ozel acıklamalarda bulundu. BORA: “İSTANBUL’DA SON KAMPIMIZI YAPIYORUZ” Gureş Milli Takımı Antrenoru Salih Bora, “Avrupa Şampiyonası icin 3 kamp programı yaptık ve şu anda İstanbul’da son kampımızı yapıyoruz. Bir hafta icerisinde daha da iyi bir durumda olacağız. Artık form calışmaları yapıyoruz. Hazır vaziyette şampiyonaya katılacağız inşallah” dedi. İLDEM: “İNŞALLAH İLK MADALYAYI DA BEN ALIRIM” Gureş Milli Takımı’nın başarılı gureşcisi Cenk İldem ise gecmişteki ikincilikler ve ucunculuklerin ardından şampiyonluğu alacaklarını ifade ederek, “Acılışın olduğu ilk gun ben gureşiyorum. İnşallah ilk madalyayı da ben alırım. Tek hedefimiz bu. Biz takım olarak her turnuvada kursude olduk. Hedefimiz takım halinde şampiyonluk. Biz daha once defalarda takım halinde şampiyon olduk. İnşallah bunu tekrarlayacağız” diye konuştu. KAYAALP: “BEN ALTIN MADALYA ADAYI OLDUĞUMA İNANIYORUM” Baku’de yapılacak turnuva oncesi son haftaya girdiklerini hatırlatan Avrupa ve Dunya Şampiyonluğu kazanmış milli gureşci Rıza Kayaalp, “Yıl boyu zaten turnuvalarımız oldu. Dunyada ve Avrupa’da ust duzey maclarımız oldu. Hepsini de başarılı bir şekilde atlattık. İyi de bir hazırlık donemi gecirdik. Kamplarımızda da iyi calıştık. Hedefimiz hem benim hem de takım arkadaşlarımın; Avrupa Oyunları’nda madalya kazanmak olacak. Ben altın madalya adayı olduğuma inanıyorum. Her sene olduğu gibi en az 4 ya da 5 madalya alabileceğimize inanıyorum” acıklamasını yaptı. Buyuk şampiyonalarda Azerbaycan ve İran gibi ulkelerde tribun desteği gorduklerini belirten Kayaalp, “Biz oralarda Turkiye’ye bakarak daha iyi destek goruyoruz. Şimdiden biletler tukenmiş Baku’de” ifadelerini kullandı. CEBİ: “BİZİM CITAMIZ YUKSEK” Gureş Milli Takımı Kaptanı Selcuk Cebi, Avrupa Olimpiyatları hakkında konuşmasına başlayarak, “FILA’nın aldığı karar doğrultusunda Avrupa Oyunları ilk defa yapılıyor. Bizde hem ulke hem de bireysel olarak katılıyoruz. Hem antrenorlerimizle hem de sporcular olarak kenetlendik. Bizim cıtamız yuksek. Gureş olarak her zaman madalya bekleniyor. Bizde bu beklentiye karşılık vermek istiyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Cok ufak-tefek rutuşlarımız var. En iyi şekilde orada Turk Bayrağı’nı gondere cekip ulkemize gelmek istiyoruz. Biz orada iki devlet bir millet hissi yaşayacağız. Azerbaycan’ın bizim icin ayrı bir avantaj olacağını duşunuyorum” acıklamasını yaptı. DOĞAN GUNDOĞDU - MEHMET SELMAN BEKTAŞ (İHA) __________________