TBMM 90. Yıl TURK-PA Gureş kupası
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- TBMM 90. Yıl TURK-PA Gureş kupası
-
07-10-2019, 00:25:38TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, eski gureşci AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, eski futbol hakemi AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı ve Gureş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, TBMM'de ortak basın toplantısı duzenleyerek turnuva hakkında bilgiler verdi. Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Meclis'in 90. kuruluş yılı dolayısıyla gercekleştirilen sportif etkinliklerin devam ettiğini belirterek, ''TBMM Başkanımız ve Genel Sekreterimiz adına bu etkinliklerden duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum'' dedi. TURK-PA'nın (Turkce Konuşan Ulkeler Parlamenter Asamblesi) ilk tohumlarının, 17 yıl once biraraya gelen Turk cumhuriyetlerinin liderleri tarafından atıldığını, daha sonra eski TBMM Başkanı Koksal Toptan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı'nın calışmalarıyla İstanbul'da TURK-PA anlaşmasının yapıldığını anlatan Kumbuzoğlu, şoyle konuştu: ''Gecen yıl da Azerbaycan'ın başkenti Baku'de, TURK-PA'nın ilk genel kurulu gercekleştirildi. Tarihsel ve kulturel acıdan bağları bulunan Turk cumhuriyetlerinin, sportif organizasyonlarda da biraraya gelmesinin ilişkileri guclendireceğine yurekten inanıyorum. Meclisimizin 90. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında duzenlenen turnuva icin Azerbaycan, Kazakistan, Ozbekistan ve Kırgızistan'dan ulkemize gelen konuklarımıza da 'hoşgeldiniz' diyor, başarılar diliyorum.'' Abdurrahman Arıcı da, TBMM'nin 90. kuruluş yılı kutlamalarına desteklerinden dolayı Gureş Federasyonu'na ve ''Asrın Gureşcisi'' Hamza Yerlikaya'ya teşekkur etti. Arıcı, kutlamalar kapsamında sportif organizasyonların yıl sonuna kadar devam edeceğini soyledi. Hamza Yerlikaya ise 12 Mart'ın, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edildiği gun olduğunu ve 18 Mart'ta da Canakkale Zaferi'nin kutlamalarının yapılacağını hatırlatarak, ''Ulkemizin birlik ve beraberliği icin savaşmış şehitlerimizi rahmetle anıyor, halkımızın zafer gununu kutluyorum'' dedi. Yerlikaya ayrıca, Turkce konuşan ulkeler arasında duzenlenen uluslararası gureş turnuvasının duzenli olarak her yıl FILA takviminde yer almasını arzu ettiklerini belirterek, ''Bunu sağlamak da bizim gorevimiz'' diye konuştu. Gureş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ise Turk dunyasının dunyaya sunduğu en onemli spor dalının gureş olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: ''Bu yıl ilk kez FILA takvimine alınan bu odullu turnuvayı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Meclisimiz, Turk sporu icin her şeyi yapıyor. Biz de gureş camiası olarak, Meclisimizin 90. kuruluş yılı kutlamalarında yer almayı gorev sayıyoruz. Yarın başlayacak ve iki gun surecek turnuvanın son derece guzel musabakalara sahne olacağına inanıyorum. Tum sporseverleri Ataturk Spor Salonu'na bekliyoruz.'' A.S __________________