Bitlis'te işitme engelliler icin futbol takımı
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Bitlis'te işitme engelliler icin futbol takımı
-
07-10-2019, 00:25:21Bitlis Genclik ve Spor İl Mudurluğu Spor Şube Muduru Aydın Avcil, gazetecilere yaptığı acıklamada, ''Engellilerin, kultur, eğitim ve sportif alanlardaki faaliyetlere aktif olarak katılmalarını istiyoruz'' dedi. Avcil, engellilerin toplumun bir parcası olduğunu ve tum engellilerin spor yapması icin caba gosterdiklerini ifade etti. Avcil, şoyle konuştu: ''Engellilerimizi değerlendirmek istiyoruz. Bunların engelli değil de normal insanlar gibi yaşamlarına devam etmelerini istiyoruz. Tum engellilerin spor yapmasını istiyoruz. Engellilerimiz icin salon sporlarına da ağırlık vereceğiz. Engellilerin, kultur, eğitim ve sportif alanlardaki faaliyetlere aktif olarak katılmalarını ve yaşamlarına devam etmelerini istiyoruz, engelli değil de normal insanlar gibi yaşamaları icin caba gosteriyoruz. Bu nedenle ilimizde ilk defa Genclik ve Spor Kulubunde işitme engelliler icin futbol takımı kurduk. Bu engellilerimiz il merkezi ve Mutki ilcemizde yaşıyor. 2. ligde mucadele edeceğiz. Bu takımla ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Bu takımın kurulmasında valimizin buyuk desteği var. Kendisine teşekkur ediyorum.'' Engeliler icin salon sporlarına da ağırlık vereceklerini dile getiren Avcil, engelliler icin voleybol, atletizm, gureş branşlarını da acacaklarını kaydetti. Avcil, ''Yapacağımız calışmalarla butun engellilerimizin, engelleri aşacağına inanıyorum. Bilek gureşinde ilimizi temsilen katılan ozurlu arkadaşımız Ozkan Haspolat, Turkiye 4.'su oldu'' dedi. A.S __________________