''Yılın en iyi bayan gureşcisi'' ama..
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- ''Yılın en iyi bayan gureşcisi'' ama..
-
07-10-2019, 00:25:15Turkiye Gureş Federasyonu tarafından 2009'da ''Yılın en iyi bayan gureşcisi'' secilen Sumeyye Sezer, antrenman koşullarının kotu olmasından şikayetci. Hedefi olimpiyat şampiyonluğu olan Sezer, gazetecilere yaptığı acıklamada, 2003 yılında 12 yaşındayken bir arkadaşının tavsiyesi uzerine gureşe başladığını, 7 yılda 30 kez Turkiye'de ve uluslararası turnuvalarda derece elde ettiğini soyledi. Son olarak TBMM'nin 90. kuruluş yıldonumu kutlamaları kapsamında Ankara'da duzenlenen uluslararası gureş turnuvasının ardından, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in elinden yılın ''Yılın en iyi bayan gureşcisi'' odulunu aldığını belirten Sezer, şoyle konuştu: ''Bu, benim icin surpriz oldu. 4 sene once hocam beni yanına aldı. Evladı gibi baktı, yetiştirdi ve buyuttu. Antrenmanlara gittik geldik. 2007 yılında Karadeniz Oyunları'nda birinci oldum. Genclerde Avrupa ikincisi oldum. 10 gun sonra da dunya şampiyonasında ikinciliği kazandım. 2009 yılında ise dunya ucuncusu oldum. Turkiye'de yılın bayan gureşcisi secildiğim icin cok mutluyum.'' Sezer, ilk hedefinin 2011 yılında dunya şampiyonluğunu kazanmak olduğunu dile getirerek, ''Bu şampiyona evimizde, yani İstanbul'da yapılacak. Sonra da tabi ki hedefim olimpiyat şampiyonluğu'' dedi. Yalova'da uygun calışma salonu bulamadığına değinen Sezer, şunları soyledi: ''Kucuk bir salonda 35-40 sporcuyla birlikte aynı anda calışmak zorunda kalıyorum. Birbirimizin ustune duşuyoruz ve sakatlanıyoruz. Duş alacak yerimiz yok. Yeri geliyor duş almadan eve gidiyoruz. Zaten zamanımız kısıtlı. Calışmamız icin bize 1 saat zaman veriyorlar. Hedefi olan gureşcinin gunde en az 3 saat antrenman yapması gerekiyor. Bu yonden cok sıkıntılıyız.'' Sezer'in 7 yıldır antrenorluğunu yapan İsmail Erdoğan ise yokluklara rağmen Sumeyye'nin şu ana kadar iyi dereceler aldığına dikkati cekerek, ''Sumeyye, kucuk kızımdı. Şimdi buyudu, yarın obur gun de inşallah olimpiyat şampiyonu kızım olacak. Şimdiki hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu'' dedi. Kaynak : Ajansspor __________________