Milli gureşcilerin 1. hazırlık kampı sona erdi..
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli gureşcilerin 1. hazırlık kampı sona erdi..
-
07-10-2019, 00:24:48Aydın Mimar Sinan Spor Salonu'nda bulunan kamp eğitim merkezinde, milli takım teknik direktoru İbrahim Yıldırım ve 5 antrenor gozetiminde yapılan kampın son gununde Aydın ASKF Başkanı Baki Aslantaş, kampı ziyaret ederek, milli takım sporcularına ve antrenorlerine baklava ikram etti. Aslantaş, gazetecilere yaptığı acıklamada, Aydın'da bir ay one Yıldızlar Turkiye Şampiyonasının gercekleştirildiğini, şimdi de Yıldızlar Grekoromen Gureş Milli Takımı'nın Aydın'da kamp yaptığını, bu kampın Aydın'da yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini soyledi. ''Olimpiyatlarda ve Dunya Şampiyonalarında, gureş sporunun diğer branşların onunde olacağını ve eski gunlerine doneceğine inanıyorum'' diyen Aslantaş, Turkiye'de atakta olan iki federasyon olduğunu, bunlardan birinin Gureş, diğerinin ise Voleybol Federasyonu olduğunu soyledi. Diğer federasyonlarda boyle ataklar goremediklerini anlatan Aslantaş, ''Gureş Federasyonu, Genclik ve Spor Genel Mudurluğu ile birlikte koordineli olarak calışıyor. Maddi yonden bir sıkıntıları yok. Başbakanımız bu işin arkasında. Gureşin onumuzdeki beş yıl icerisinde, Turkiye'ye en fazla madalya getiren spor dalı haline geleceğine inanıyorum'' diye konuştu. Yıldızlar Grekoromen Gureş Milli Takımı antrenorlerinden Mustafa Arıcı ise 20 gunluk kampları suresince, Aydın Genclik ve Spor İl Muduru Bekir Ceker'in surekli ziyaret ettiğini belirterek, onun haricinde ilk ziyaret edenin Aydın ASKF Başkanı Baki Aslantaş olduğunu soyledi. Aydın'daki kamp doneminin iyi bir şekilde gectiğini, ikinci kampın 21 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında Kuşadası'nda yapılacağını acıklayan Arıcı, ''Bu sene takımımıza yeni sporcular ve yeni antrenorler katıldı. Onlarla iyi bir koordine icerisindeyiz. 3-8 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek'te yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında, inşallah ilk uc icerisinde olacağız. Gecen sene 3 altın madalya ile takım halinde Avrupa ikincisi olduk. Bu sene 4 ya da 5 altın madalya almayı duşunuyoruz'' dedi. a.s __________________